Producători de gaze naturale: Rusia va fi „decuplată” permanent de Occident în ceea ce privește energia

Redacția mai 17, 2022 0 comentarii
Gaze naturale

Probabil că Rusia va fi exclusă definitiv de pe piața mondială a energiei odată ce Europa se va îndepărta de petrolul și gazele țării, potrivit marilor companii producătoare de energie Chevron și Woodside Petroleum, scrie Financial Times.

Națiunile europene caută noi surse de petrol și gaze după ce trupele președintelui rus Vladimir Putin au invadat Ucraina pe 24 februarie. UE a promis că va reduce importurile de gaze rusești cu două treimi până la sfârșitul anului și a propus, de asemenea, interzicerea tuturor importurilor de petrol din Rusia. Țara a furnizat aproximativ o treime din gazul UE în 2021, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie.

Meg O’Neill, directorul executiv al producătorului australian de petrol și gaze Woodside , a spus că europenilor le va lua „timp să se desprindă de energia rusă”, dar odată ce vor reuși, nu se vor mai întoarce.

Producătorii de gaze naturale lichefiate din Australia vor primi o cerere puternică din partea țărilor din Asia de Est, pe măsură ce lanțurile globale de aprovizionare se vor adapta la ostracismul Rusiei, a spus Meg O’Neill.

Kory Judd, director de operațiuni pentru afacerea australiană a grupului american de petrol și gaze Chevron, a spus că singurul mod în care Rusia ar putea fi primită în sistemul energetic global ar fi dacă Putin s-ar răzgândi.

Foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *