Producătorul Airbus a livrat 170 de avioane în primele patru luni ale anului, în creștere cu 25% față de anul trecut

airbus, avioane

Airbus a livrat 170 de avioane în perioada ianuarie-aprilie, o creştere de 25% față de primele patru luni ale anului 2020, când producătorii de aeronave au fost afectaţi puternic de şocul provocat de pandemia de Covid-19, transmite Reuters. Doar în aprilie producătorul a livrat 45 de avioane.

Livrările din aprilie au fost de trei ori mai mari faţă de aceeaşi lună a anului trecut, dar au scăzut de la 72 de avioane în martie, potrivit datelor companiei, citate de News.ro.Pieţele interne din SUA şi China au înregistrat o creştere a călătoriilor, pe măsura creşterii numărului de vaccinări, în timp ce Marea Britanie a anunţat vineri că va permite, cu precauţie, o reluare a traficului internaţional. Pe de altă parte, criza majoră din India, provocată de creşterea numărului de infecţii cu noul coronavirus, a provocat o prăbuşire a călătoriilor aeriene pe o piaţă majoră a Airbus, chiar dacă unele livrări au continuat.

Airbus intenţionează să crească producţia de avioane destinate curselor pe distanţe medii, în trimestrul al treilea, conform News.ro. Grupul american Boeing a anunţat că a livrat 77 de avioane în primul trimestru şi că a atras 282 de comenzi noi sau 69 după anulări.

Sursa foto: Airbus, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *