Producătorul de componente auto Sumitomo Electric Bordnetze mută în România și Maroc producție din Ucraina lovită de război

Sumitomo Electric Bordnetze Sursa foto: gov.ro

Producătorul de cablaje și alte componente auto Sumitomo Electric Bordnetze, cu fabrici și în România, va muta în România și Maroc operațiunile de producție de cablaj de sârmă din Ucraina, scrie Bloomberg, care citează publicația Nikkei.

Volkswagen, care este un client cheie al Sumitomo Electric Bordnetze, va acoperi unele dintre costurile de mutare a producției.

Potrivit Nikkei, scopul este mutarea operațiunilor în acest an, iar întreaga mutare va costa peste 10 miliarde de yeni (peste 75 milioane de euro).

Furnizorul auto japonez Sumitomo Electric Industries, care are aproximativ 6.000 de angajați în Ucraina pentru a face cablaje, a anunțat încă de la finalul lunii februarie că și-a suspendat operațiunile la fabricile sale de acolo.

Sumitomo Electric Bordnetze este deținută de conglomeratul nipon Sumitomo Electric Industries. Compania are, în prezent, circa 30.000 de angajați la nivel mondial, fiind prezentă în 15 țări.

În România, compania are fabrici la Caransebeș, Drobeta Turnu Severin și Târgu Jiu.

Bordnetze SRL a avut afaceri de 862 milioane lei în România, în 2020, un profit de 8,6 milioane lei și un număr de 7.166 de angajați.

Sursa foto: gov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *