Producătorul de îngrăşăminte organice şi pesticide ecologice Norofert anunță că a fost finalizat procesul pentru achiziția facilității de producție de la Filipeștii de Pădure, în urma unei investiții de un milion de euro

Redacția nov. 17, 2022 0 comentarii
Norofert

Producătorul de îngrăşăminte organice şi pesticide ecologice Norofert anunță că au fost finalizate demersurile de achiziție a facilității de producție de la Filipeștii de Pădure, potrivit unui document publicat la Bursa de Valori București (BVB).

Tranzacția, în valoare totală de un milion de euro, a fost finanțată prin 236.800 euro din fondurile companiei și 763.200 de euro printr-un credit bancar contractat de la Banca Românească. Creditul a fost contractat în euro, pe o perioadă de 84 luni, având o perioadă de grație de 6 luni de la data semnării contractului, cu o rată a dobânzii de EURIBOR 6M + 3,4414%/an.

Fabrica de la Filipeștii de Pădure a fost închiriată începând cu anul 2019, după prima rundă de finanţare realizată printr-un plasament privat. De la acel moment compania a instalat 3 linii de producţie de îngrășăminte organice – lichide, solide, pastile efervescente și a început proiectarea unui laborator de cercetare și multiplicare microorganisme. Având în vedere toate investițiile realizate în incinta imobilului, precum și a celor planificate pe viitor, conducerea companiei a considerat oportună, din punct de vedere strategic și financiar, achiziţia acestei proprietăţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *