Producătorul de medicamente anglo-suedez AstraZeneca apelează la vaci pentru a reduce emisiile de carbon din Statele Unite

AstraZeneca

Producătorul de medicamente AstraZeneca trece la biogazul produs din gunoi de grajd și deșeuri alimentare în Statele Unite, a anunțat compania, în cadrul unei înțelegeri pentru a-și reduce emisiile de carbon în această țară, scrie Reuters.

Producătorul de medicamente anglo-suedez a declarat că acordul pe termen lung cu Vanguard Renewables, cu sediul în Massachusetts, îi va permite să treacă la biogaz și să își reducă emisiile în toate centrele sale de cercetare și producție din SUA. “A face ceea ce trebuie costă un pic mai mult, dar nu este o pedeapsă”, a declarat Pascal Soriot, directorul executiv al AstraZeneca, care produce 26 de medicamente în SUA.

Având în vedere disponibilitatea că se găsesc ușor în SUA gazele naturale, prețul biogazului este mult mai mare, a spus Soriot, fiind totodată mai puțin competitiv decât în Europa.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Gunoiul de grajd de la trei ferme, care au fiecare aproximativ 900 de bovine, va fi combinat cu deșeuri alimentare și va fi plasat într-o zonă de mărimea unui patinoar mare, cu aparatură deasupra pentru a capta metanul, care va fi purificat și introdus în rețeaua de gaz a AstraZeneca, a declarat Andy Wirths, vicepreședintele al aprovizionării pentru America.

Procesele de încălzire și răcire utilizate în fabricarea ingredientelor farmaceutice pot fi mari consumatoare de energie.

O analiză publicată în noiembrie a constatat că emisiile de carbon ale industriei farmaceutice globale au eclipsat emisiile din sectorul forestier și al hârtiei.

AstraZeneca își propune să reducă emisiile de gaze cu efect de seră pe care le produce în mod direct cu 98% până în 2026, pornind de la un nivel de referință din 2015.

Cu toate acestea, cercetătorii au constatat că o mare parte din industria farmaceutică mondială nu și-a stabilit încă obiective de reducere a emisiilor de carbon în conformitate cu Acordul de la Paris.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: