Producătorul de oțel Liberty Galați investește 150 de milioane de euro într-o instalație de răcire accelerată

Redacția iun. 30, 2023 0 comentarii
Liberty Galati

Producătorul de oțel Liberty Galați a anunțat joi că pregătește lansarea unei noi instalații moderne de răcire accelerată la Laminorul de Tablă Groasă, după o investiție de 150 de milioane de euro. Proiectul va fi finalizat anul viitor.

Instalația de răcire accelerată va permite companiei să își consolideze prezența pe cele mai profitabile segmente de piață, să crească gradul de productivitate și să extindă portofoliul de produse cu valoare adăugată. De asemenea, va îmbunătăți calitatea produselor finite pentru clienții din domeniile offshore, construcții, construcții navale și vase sub presiune.

Sandip Biswas, CEO, Liberty Primary Steel & Mining, a declarat: „Această instalație de răcire accelerată de ultimă generație reprezintă o altă etapă importantă în strategia LIBERTY Galați de a-și extinde portofoliul de produse cu valoare adăugată ridicată și de a crește flexibilitatea și profitabilitatea producției. În laminoarele moderne de tablă, așa cum avem aici la Galați, sistemul de răcire accelerată este esențial pentru a avea produse mai rezistente, care necesită precizie și viteză mare de răcire. Proiectul va fi finalizat anul viitor și ne va permite să răspundem cererii clienților noștri de produse cu valoare adăugată și calitate superioară.”

Primetals Technologies, producător de top la nivel mondial, va furniza Liberty Galați noul sistem MULPIC (Multi-Purpose Interrupted Cooling) și instalația de tratare a apei. MULPIC este o tehnologie care oferă un sistem de răcire a tablei în linia de laminare, capabil să obțină rata de răcire și temperaturile dorite, în funcție de dimensiunile fiecărui produs.

În prezent, Laminorul de Tablă Groasă de la Liberty Galați produce tablă cu lățimea de până la 4.000 mm și grosimea de până la 180 mm, precum și calități TMCP (Thermo-mechanically Controlled Processed) și dispune de un flux integrat care include un echipament nou de nivelare la cald, un echipament de testare ultrasonică și un echipament de marcaj.

Liberty Steel Group face parte din Alianța GFG, un grup global de companii și investiții deținut de Sanjeev Gupta și familia sa. GFG Alliance are 35.000 de angajați în 30 de țări și venituri de peste 20 miliarde de dolari.

Sursa foto: Liberty Galati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *