Producătorul de roboți mobili autonomi MIR colaborează cu Interroll pentru a îmbunătăți încărcarea și descărcarea materialelor cu ajutorul benzilor transportatoare

MiR si Interroll Sursă: MiR

Producătorul danez de roboți mobili autonomi (AMR) Mobile Industrial Robot a colaborat cu grupul Interroll, furnizor mondial de soluții pentru manipularea materialelor, pentru a lansa un modul de încărcare și descărcare cu ajutorul benzilor transportoare, potrivit unui comunicat de presă.

„Noul produs – disponibil pe piața din România prin distribuitori autorizați- combină experiența Interroll în construcția de benzi transportoare cu tehnologiile MIR din domeniul roboților industriali și oferă astfel clienților o modalitate eficientă de a aproviziona liniile de producție cu materii prime și componente. Roboții mobili MIR sunt platforme care pot integra multiple module și accesorii pentru a-și extinde funcționalitatea, acestea fiind dezvoltate atât de MIR, cât și de parteneri, precum Interroll. În prezent, în programul MIR GO există peste 160 de module certificate și compatibile cu roboții mobili”, transmite comunicatul de presă.

În cadrul proceselor riguroase de producție și testare, Interroll a integrat noul modul pentru benzile transportoare ușoare cu un robot MiR250 în centrul său din Sant Antonino, Elveția. Acest centru este specializat în producția de componente din mase plastice (tehnopolimeri) și se întinde pe două etaje, prezentând multiple provocări logistice pentru transportul materialelor între etaje. Interroll a trecut de la transportul manual la roboții MiR, care se deplasează cu ușurință în întreaga clădire, folosind lifturile pentru a se deplasa între etaje.

Testarea roboților în propriul centru a fost unul dintre argumentele care i-au convins pe managerii Interroll să dezvolte un modul dedicat integrării acestora cu benzile transportoare ușoare pe care le produc.

„În același timp, Interroll utilizează platforma cloud MiR Insights pentru a monitoriza indicatorii de performanță ai roboților, printre care distanța parcursă, sarcinile finalizate și gradul de utilizare. Datele arată că de la introducerea MiR Insights în iunie 2023, roboții MiR250 funcționează în medie 22,3 ore pe zi, parcurgând 106 km în interiorul fabricii. Combinarea roboților MIR cu benzile transportoare ușoare a dus la reducerea timpului de transport și a operațiunilor manuale, permițând forței de muncă calificate de la Interroll să se concentreze pe sarcinile care necesită expertiză umană, creativitate și luarea deciziilor. Compania anticipează o amortizare rapidă datorită creșterii eficienței și reducerii costurilor”, potrivit comunicatului.

Sursă: MiR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *