Producătorul de telefoane și tablete Allview pregătește listarea la bursă, după afaceri record în 2020

Carmen Radu mart. 30, 2021 0 comentarii
allview

Producătorul român de telefoane și tablete Allview se pregătește să se listeze la bursă, după ce anul trecut a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri din istoria companiei.

„Pentru finanțarea planurilor de dezvoltare, Allview pregătește listarea companiei la Bursă, alături de brokerul TradeVille”, arată compania, într-un comunicat în care a anunțat rezultatele financiare de anul trecut.

Allview (Visual Fan SRL) a înregistrat, în 2020, o cifră de afaceri de peste 82,75 milioane de euro (404,61 milioane de lei), cea mai mare din istoria de 19 de ani a companiei. Profitul net s-a situat la 4,88 milioane de euro (23,86 milioane de lei), după un an de creștere a vânzărilor pentru echipamentele electronice, dar în care Allview a valorificat și alte oportunități comerciale apărute în relația cu China, pe fondul pandemiei de COVID-19.

Din totalul profitului net, producția de electronice a companiei (telefoane mobile inteligente, televizoare, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi) a reprezentat 1,4 milioane de euro (7,04 milioane de lei), în creștere de aproape 4 ori față de profitul înregistrat de producția de electronice (1,84 milioane de lei) în 2019.

Sporirea semnificativă a profitabilității pentru producția de electronice survine unei creșteri constante a cifrei de afaceri din activitatea de bază, cu 20% față de 2019, respectiv 36% față de 2018. Allview a înregistrat creșteri de vânzări pentru întreg portofoliul de produse electronice în 2020, față de anul anterior, între care se remarcă avansul vânzărilor pentru gama IT&C, cu 12%, respectiv pentru televizoare smart, cu 27%.

Compania s-a implicat anul trecut în a procura echipamente medicale care deveniseră greu de găsit în trimestrul al II-lea, reușind, pe baza relațiilor îndelungate cu furnizorii chinezi, să achiziționeze consumabile medicale pentru mai mulți parteneri din serviciile de sănătate, atât din sectorul public, cât și cel privat.

Segmentul educațional, unde a crescut cererea de echipamente care să faciliteze școala online, a reprezentat o altă oportunitate care a crescut afacerile companiei în 2020, generând o cifră de afaceri de 6,87 milioane de euro (33,62 milioane de lei).

Allview este o companie cu capital integral românesc, fondată la Brașov, în 2002, și produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi. Compania este prezentă pe piețele IT&C din peste 15 țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *