Producătorul francez de zahăr Tereos a confirmat că a ajuns la un acord cu sindicaliștii pentru a vinde fabrica de zahăr de la Luduș

Redacția oct. 14, 2022 0 comentarii
Zahar

Producătorul francez de zahăr Tereos a declarat joi că a ajuns la un acord cu un grup de fermieri români pentru a-și vinde afacerea locală de zahăr, la mai puțin de o lună după ce a anunțat că va închide fabrica deoarece discuțiile cu un potențial cumpărător au eșuat, scrie Reuters.

„Avem un acord de principiu cu un grup de fermieri pentru ca aceștia să preia afacerea din România”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Tereos, confirmând informațiile din presa locală.

Tereos încearcă de mai bine de un an să vândă activitățile sale deficitare din România, ca parte a unei strategii mai ample de reducere a gradului de îndatorare.

Fabrica, situată în Luduș, este una dintre ultimele două fabrici de prelucrare a zahărului rămase în România. Aceasta a suferit din cauza reducerii constante a suprafeței de teren plantate cu zahăr în țară.

Avea o capacitate de 60.000 de tone de zahăr, dar a redus puternic volumele în ultimii ani, a declarat purtătorul de cuvânt al Tereos. Închiderea sa definitivă fusese planificată pentru începutul anului 2023.

„Primul pas a fost făcut, suntem pe drumul cel bun și fabrica se va redeschide”, a declarat Teodor Aflat, care exploatează 8.000 de hectare în județul Sibiu, în centrul României, citat de agenția de presă de stat Agerpres.

Compania interesată de cumpărarea fabricii Tereos înainte ca discuțiile să eșueze a fost grupul românesc Scandia Food, care caută în mod activ potențiale achiziții pentru a-și consolida afacerile.

Directorul general Andrei Ursulescu a declarat atunci pentru Reuters că Scandia Food dorea să vadă fabrica în producție pentru a face o evaluare și că prețul cerut de Tereos era relativ prohibitiv.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *