Producătorul și furnizorul de energie electrică Electricom, controlat de omul de afaceri Sorin Bonciu, vrea să construiască un sistem de stocare a energiei cu o investiţie de peste 28 de milioane de lei

stocare energie Sursa foto: Dreamstime

Producătorul și furnizorul român de energie electrică Electricom intenționează să investească peste 28,4 milioane de lei (6,1 milioane de dolari/5,7 milioane de euro) în construcția unui sistem de stocare a energiei în baterii (BESS) în comuna Casimcea din sud-estul țării, județul Tulcea, informează presa locală, scrie SeeNews.

Proiectul, care a fost aprobat de acționarii Electricom pe 20 mai, include dezvoltarea unui BESS propriu-zis și amenajarea drumurilor de acces și împrejmuirea amplasamentului, precum și conectarea sistemului la rețeaua națională, a relatat săptămâna trecută publicația locală Economica.net.

Electricom a depus o cerere de ajutor de stat, cu scopul de a accesa o finanțare de 6,9 milioane de lei pentru proiect, în cadrul Planului național de redresare și reziliență.

De asemenea, compania intenționează să dezvolte o centrală solară fotovoltaică (PV) de 4,55 MW în Casimcea, care va necesita o investiție de aproximativ 14 milioane de lei.

Un e-mail trimis de SeeNews către Electricom pentru a cere detalii suplimentare despre investițiile planificate a rămas fără răspuns până la momentul publicării acestui articol.

Electricom este controlată de omul de afaceri local Sorin Bonciu. În 2023, compania a înregistrat un profit de 8,2 milioane de lei la o cifră de afaceri netă de 51,6 milioane de lei, potrivit datelor Ministerului Finanțelor.

Sursa foto: Dreamstime

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *