Producția auto din Marea Britanie a coborât, în octombrie, la nivelul din 1956

rabla, masini, masini vechi, cimitir masini Sursa foto: Unspash/Sergio Souza

Producția de mașini din Marea Britanie a scăzut luna trecută cu 41,4% anual, până la cel mai scăzut nivel din octombrie din 1956, deoarece lipsa globală de cipuri semiconductoare și închiderea unei fabrici au lovit sectorul, potrivit unui organism al industriei comerciale, scrie Reuters.

Un total de 64.729 de mașini au ieșit de pe liniile de producție britanice, au arătat vineri date de la Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT), echivalent cu producția din 1956 a țării.

Căderea a reflectat problemele lanțului global de aprovizionare și închiderea definitivă a unei fabrici Honda la sfârșitul lunii iulie.

Producția de mașini în primele 10 luni ale anului a fost de 721.505 vehicule, în scădere cu 2,9% față de 2020, când unitățile de producție au fost închise luni de zile, când pandemia de coronavirus a lovit Marea Britanie.

Producția de mașini și furgonete pe întregul an va fi sub un milion de unități pentru al doilea an consecutiv, dar este de așteptat să revină la acest nivel în 2022, a spus SMMT, citând o prognoză independentă a AutoAnalysis.

„Sectorul auto din Marea Britanie este rezistent, dar cu pandemia de COVID și cu lanțurile globale de aprovizionare întinse și chiar rupte, provocările imediate în menținerea operațională a industriei sunt imense”, a spus directorul executiv al SMMT, Mike Hawes.

Sursa foto: Unspash/Sergio Souza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *