Profitul companiei de asigurări Generali a crescut la 3,72 miliarde euro, în primele șase luni ale anului 2024

bani, euro Sursa foto: Pixabay

Profitul celui mai mare asigurător italian, Generali, a crescut în primul semestru din 2024, pe fondul rezultatelor foarte bune înregistrate pe segmentul asigurărilor de viaţă şi în domeniul gestionării averilor, în timp ce segmentul asigurărilor generale a fost afectat de impactul dezastrelor naturale, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Profitul operaţional în primele şase luni din acest an a urcat în ritm anual cu 1,6%, la 3,72 miliarde de euro, în linie cu previziunile analiştilor. Totuşi, pe segmentul asigurărilor generale profitul operaţional a scăzut în ritm anual cu 6,7%. Asigurătorii europeni sunt afectaţi de intensificarea schimbărilor climatice, fiind mai frecvente dezastrele naturale, cum ar fi inundaţiile şi incendiile.

Generali analizează „o abordare specifică” a catastrofelor naturale, ca parte a noii strategii care va fi prezentată în 30 ianuarie, a anunţat managerul general Marco Sesana.

La rândul său, directorul general Philippe Donnet a informat că firma „este pe deplin în grafic” pentru a îndeplini toate ţintele „ambiţioase” ale actualului plan strategic, inclusiv o creştere anuală a rezultatului pe acţiune între 6% şi 8% în perioada 2022-2024 şi dividende cumulative de până la 5,6 miliarde de euro.

Diviziile de asigurări de viaţă şi de gestionare a averilor au fost principalii contributori la rezultatele din primul semestru din 2024, cu o creştere în ritm anual a profitului operaţional de 7,8% şi, respectiv, de 19,4%.