Profitul Huawei s-a dublat în 2023, pe măsură ce afacerile cu smartphone-uri și automobile au luat avânt/ Compania de telecomunicații a revenit pe piața smartphone-urilor în 2023, odată cu lansarea discretă a modelului său Mate 60 Pro în China

Huawei laptop telefon Sursa foto: x.com/ Huawei Mobile

Compania chineză de telecomunicații Huawei a anunțat vineri că profitul său net pentru 2023 a crescut de mai mult de două ori datorită unor oferte de produse mai bune, scrie CNBC.

De asemenea, compania a atribuit creșterea profitului și creșterii veniturilor cu 9,6% față de anul precedent, la 704,2 miliarde de yuani (99,18 miliarde de dolari). Profitul net a crescut cu 114,5% de la an la an, la 87 miliarde de yuani.

Operațiunile de mai bună calitate și vânzările unor afaceri au contribuit și ele la profitabilitate, potrivit Huawei.

Compania de telecomunicații a revenit pe piața smartphone-urilor în 2023 cu lansarea discretă a Mate 60 Pro în China la sfârșitul lunii august. Recenzile au indicat că dispozitivul oferă viteze de descărcare asociate cu 5G – datorită unui cip semiconductor avansat. Asta în ciuda restricțiilor impuse de SUA începând cu 2019 asupra capacității Huawei de a accesa tehnologie high-end de la furnizorii americani.

Mate 60 Pro a ajutat la creșterea vânzărilor Huawei în China. În al patrulea trimestru, livrările de smartphone-uri Huawei în această țară au crescut cu 47% față de anul trecut, plasând compania pe locul patru în funcție de cota de piață, înaintea Xiaomi, potrivit Canalys. Apple și-a păstrat primul loc, cu o creștere de 6% a livrărilor de la an la an, arată datele.

Veniturile Huawei au crescut cu 0,9%, la 642,3 miliarde de yuani în 2022, compania stabilizându-și afacerile într-un an dificil, după o scădere de peste 28% a vânzărilor în 2021. Profitul net în 2022 a scăzut cu 69%, cea mai mare scădere înregistrată vreodată. Compania a citat la acel moment creșterea prețurilor la mărfuri, restricțiile din cauza pandemiei din China și creșterea cheltuielilor pentru cercetare și dezvoltare.

Vineri, Huawei a mai spus că afacerea sa de soluții inteligente pentru automobile a înregistrat o creștere a veniturilor cu 128,1% față de anul trecut, la 4,7 miliarde de yuani.

Compania vinde software și alte tehnologii către companiile auto. De asemenea, a încheiat un parteneriat cu un producător auto pentru marca de mașini electrice Aito.

 

Sursa foto: x.com/ Huawei Mobile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *