Grupul BVB a înregistrat în 2021 un profit net de 5,02 milioane lei, în scădere cu 20%

BVB, Bursa de Valori București

Grupul BVB a înregistrat anul trecut un profit net consolidat de 5,02 milioane lei, în scădere cu 20% faţă de cel din anul precedent, de 6,26 milioane lei, conform rezultatelor preliminare publicate vineri, scrie Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Grupului, profitul net a fost direct influenţat de scăderea rezultatului operaţional, compensată parţial de evoluţia pozitivă a rezultatului financiar.

În ultimul trimestru al anului trecut, profitul net a fost de 1,20 milioane lei, faţă de o pierdere de 1,65 milioane lei în T4 2020.

Veniturile operaţionale s-au cifrat în 2021 la 46,11 milioane lei, în creştere cu 9% faţă de anul precedent, ca urmare a avansului veniturilor din segmentele post-tranzacţionare şi registru, iar cheltuielile operaţionale la 43,75 milioane lei (+19%).

Profitul operaţional a fost de 2,36 milioane lei, în scădere cu 57% comparativ cu 2020, generată de evoluţia cheltuielilor operaţionale.

La 31 decembrie 2021, activele totale ale Grupului BVB erau în scădere cu 11% sau 22,93 milioane lei comparativ cu decembrie 2020, până la valoarea de 189,05 milioane lei, influenţate de eliminarea de la consolidare a Fondului de Compensare al Investitorilor, ca urmare a schimbării statutului în persoană juridică de drept public (impact -20,56 milioane lei). Cu excepţia acestei eliminări, nivelul activelor a rămas constant comparativ cu sfârşitul anului 2020.

Datoriile totale ale Grupului erau în principal pe termen scurt, la 31 decembrie 2021 însumând 43,77 milioane lei, cu 30% mai mici faţă de valoarea de la 31 decembrie 2020, de 62,6 milioane lei. 48% din datoriile totale erau reprezentate de dividendele de plată deţinute în numele clienţilor de către Depozitarul Central, în valoare de 20,76 milioane lei, iar 7% reprezentau fonduri de garantare, compensare şi marjă pentru decontarea tranzacţiilor, în valoare de 2,85 milioane lei.

Pentru primul trimestru din 2022, reprezentanţii Bursei de Valori Bucureşti estimează că piaţa primară va rămâne foarte activă, cu precădere pe segmentul AeRO, iar proiecte importante ale BVB, precum BVB Research şi ESG, vor atinge etape importante. De asemenea, volatilitatea şi lichiditatea vor fi în creştere, în contextul evoluţiilor macroeconomice importante.

Comentarii

  1. Grupul BVB va avea intotdeauna profit in timp ce fraierii care se incumeta sa ,, tranzactioneze ” nu vor avea niciodata certitudinea ca vor avea profit .
    Orice bursa ofera certitudine in ceea cepriveste incasarile numai si numai pentru cei ce o detin . Pentru cei care intra in ea sa ,, tranzactioneze ” nu exista certitudini .
    Exista doua tipuri e oameni . Unii , de foame , cultiva pamintul cu credinta in Dumnezeu . Altii , tot de foame , plimba hirtii ( inclusiv de valoare ) ca sa faca specula . Pentru unii e mai facil sa intre in jocul ,, de-a furatul caciulii ” decit sa produca ceva efectiv . Le-s pune unora in farfurie sa manince scheme logice altora actiuni si titluri de stat …..

    Toti vor sa fie IT-isti , functionari , avocati , politisiti , …. dar in farfurie toti pun mincare din import . La fudulie nu il intrece nimeni pe roman .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *