Proiect de lege, inițiat de senatorii PNL: Persoanele salariate ar putea avea dreptul la o zi liberă, plătită, cu ocazia zilei lor de naștere

zile libere

Persoanele salariate vor putea avea dreptul la o zi liberă, plătită, cu ocazia zilei lor de naștere, potrivit unui proiect de lege depus de mai mulți senatori PNL.

Potrivit expunerii de motive, acordarea unei zile libere, plătite, în ziua în care fiecare dintre noi își serbează ziua de naștere, contribuie la motivarea resursei umane, indiferent de domeniul în care aceasta își desfășoară activitatea, de stat sau privat.

„Un salariat motivat va contribui activ Ia cresterea eficienției organizației repective. Ziua de naștere este un eveniment, anual, în viața în fiecăruia dintre noi, și trebuie să oferim posibilitatea fiecărui salariat de a-și petrece această zi așa cum își dorește. Singur, cu familia ori cu prietenii. Prin cheltuielile astfel făcute- avem în vedere aici cele pentru transport, servicii de alimentație publică, intrări la obiective turistice, muzee etc.- este clar că se va contribui la încasările, din taxe și impozite, Ia bugetul de stat ori cel local”, conform inițiatorilor proiectului.

Proiectul transmite că angajații din România au fost pe primul loc în UE la numărul de ore lucrate pe săptămână în 2020, potrivit Eurostat, lucrând în medie 40,4 ore pe săptămână anul trecut. România este urmată in clasament de Bulgaria (40,2 ore) și Croația, Cipru și Polonia (39,5 ore de lucru pe săptămână).

Foto: Playtech

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *