Protecția Consumatorului neagă acuzațiile și spune că activitatea parcului auto nu este afectată de falimentul City Insurance

ANPC Sursa foto Inquam Photos Alexandra Pandrea

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că activitatea parcului său auto nu este afectată de falimentul uneia dintre cele mai importante companii de asigurări din România – City Insurance, chiar și în condițiile în care, începând din data de astăzi, 12 mai 2022, toate polițele RCA realizate la această companie nu mai sunt valabile, indiferent de termenul pe care îl aveau inițial.

ANPC neagă acuzațiile aduse de Sorin Susanu, comisarul-șef omisarul șef la ANPC, care a transmis pe 10 mai într-un mesaj pe pagina sa de Facebook că autoturisme ANPC sunt fără RCA.

„După ce a fost evitata la limita (mulțumesc colegilor de la resurse umane ANPC) neplata salariilor a zeci de comisari ANPC, mașinile Protecție Consumatorilor din Galați, Constanța, Vrancea, Buzău, Tulcea, Brăila.. nu mai pot fi folosite deoarece nu au fost alocate resursele financiare necesare pt a se putea achiziționa polițele de tip RCA. Am convingerea ferma ca domnul ministru Florin Spataru nu poate accepta astfel de situații și va face toate demersurile legale necesare pt ca activitatea ANPC sa intre în normalitate”, a scris acesta pe Facebook.

Protecția Consumatorului transmite că dintr-un total de 115 de autovehicule, cât numără parcul auto al comisariatelor ANPC, la nivelul întregii țări, doar 9 se află în situația de a avea încă o poliță RCA la compania falimentarăuna în Regiunea Sud Vest Oltenia și 8 în Regiunea Sud Est (vezi tabelul de mai jos) -, acestea aflându-se în plină procedură de realocare bugetară și înlocuire.

ANPC subliniază că, la sfârșitul anului 2021, bugetul anual al instituției prevedea soluția înlocuirii la termen a fiecărei polițe de asigurare RCA.

Din cauza situației speciale create de falimentul societății de asigurări respective, care din punctul de vedere al instituției noastre era imprevizibilă la momentul bugetării, ANPC a depus din timp diligențele necesare față de Ministerul Economiei, în coordonarea căruia se află, pentru a remedia această problemă și a beneficia de o realocare bugetară, în acest sens.

Ca urmare, instituția transmite că în momentul de față, la nivel național, parcul auto al ANPC este funcțional, activitatea derulându-se normal.

Gestionarea parcului auto, la nivelul fiecărei regiuni, până la înlocuirea polițelor de asigurare, înainte de termen, pentru cele 9 autoturisme (adică sub 8% din totalul vehiculelor cu care lucrează comisariatele ANPC), cade în sarcina Comisariatelor Regionale care le administrează.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Nr mașini cu poliță RCA la City Insurance Nr total mașini/județ
Dolj Sud Vest Oltenia 1 2
Galați Sud Est 2 2
Tulcea Sud Est 1 2
Brăila Sud Est 1 1
Buzău Sud Est 1 2
Vrancea Sud Est 1 2
Constanța Sud Est 2 5
Total 9 16

Sursă: ANPC

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *