PSD afirmă că salariul minim european va fi introdus în România în acest an, iar ulterior va exista un mecanism automat pentru majorare anuală, predictibilă

bani, lei, finante, bancnote, bani numarati, impozit, taxe Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Partidul Social Democrat (PSD) anunță, marți, că își asumă ca obiectiv politic major implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024. Amintim însă că chiar legislația europeană obligă statele membre să finalizeze în acest an transpunerea Directivei UE privind salariul minim adecvat și să aplice normele, începând cu 15 noiembrie.

În prezent salariul minim brut din România este de 3.300 lei, iar Guvernul a aprobat un salariu minim de 3.700 de lei începând cu 1 iulie 2024.

Formula salariului minim european prevede ca salariul minim pe economie să se încadreze în cel puțin 50% din salariul mediu.

Aceasta va fi respectată, începând cu 1 iulie, ținând cont că câștigul salarial luat în calcul la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024 este de 7.567 lei.

PSD transmite că specialiștii partidului „lucrează deja la elaborarea unei propuneri de reglementare, pentru transpunerea în legislația națională a Directivei europene privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană”. Propunerea va fi realizată în colaborare cu ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu.

PSD vrea ca ulterior să existe un mecanism automat pentru majorarea anuală a salariului minim, într-o manieră predictibilă.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. P.P.S. : Imaginati-va ce ar insemna update de kernel si librarii pt. fiecare dispozitiv in parte, saptamanal, dupa caz, sau macar toate CVE-urile, care-s zilnice, nemaivorbind de faptul ca-s majoritatea covarsitoare closed-source si ‘unele’ au ‘bugguri’ la nivel de hardware.

    (unii se oftica pt. ce vrea sa faca Linus cu Linux in privinta securitatii(fiecare potential bug sa fie considerat CVE –ceea ce IT-stic este corect –cati biti si atatea potentiale probleme –v-as da un link dar chiar nu-si are nici cel mai mic sens aici–), insa consider ca e fix ce trebuie, din pacate complet nesustenabil, considerand afirmatiile din comentariul precedent + imposibil ‘closed-source’, aparent paradoxal dar foarte limpede);

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *