PSD insistă ca marile companii să fie suprataxate, pentru a plăti mesele calde în școli

Redacția iun. 17, 2022 0 comentarii
Marcel Ciolacu

Partidul Social Democrat insistă să fie adoptate măsuri precum supraimpozitarea pensiilor speciale mari și a salariilor foarte mari sau suprataxarea marilor companii, pentru a plăti mese calde în școli.

PSD a transmis, vineri, într-un comunicat de presă, că salută decizia Coaliției de guvernare de a accepta propunerea social-democrată privind aplicarea unui sistem progresiv de deduceri pentru salariile sub 4.500 de lei astfel încât la nivelul salariului minim să se ajungă la un impozit de 0%.

PSD insistă însă ca partenerii de guvernare să agreeze și celelalte două propuneri privind supraimpozitarea cu 40% a salariilor foarte mari și cu până la 90% a pensiilor speciale care depășesc semnificativ pensia medie din România.

Totodată, social-democrații insistă asupra unei „Contribuții pentru Sănătate și Educație”, care să fie plătită de marile companii din România.  PSD consideră că măsura ar asigura finanțarea în primii doi ani pentru „Programul Masă Caldă în Școală”, program care a fost deja agreat de toate partidele din Coaliție.

De asemenea, din această contribuție, s-ar mai putea finanța achiziția de echipamente medicale și dezvoltarea rețelei naționale de centre medicale comunitare, o altă măsură prevăzută deja în Programul de guvernare 2021-2024, spun social-democrații.

„În aceste momente foarte dificile din punct de vedere economic, este profund inechitabil ca persoanele cu venituri foarte mari să se bucure de același regim fiscal aplicat celor cu venituri foarte mici. De aceea, am insistat și voi insista în continuare în Coaliție, ca acest principiu al solidarității între contribuabili să ocupe un loc central în reforma sistemului fiscal din România”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *