PSD vrea ca toți actorii din energie – producători, traderi, distribuitori, furnizori – să plătească o contribuție de solidaritate

Redacția aug. 30, 2022 0 comentarii
contor, energie electrica, curent

Partidul Social Democrat a transmis, într-un comunicat de presă, că vrea ca toți actorii din energie – producători, traderi, distribuitori, furnizori – să plătească o contribuție de solidaritate, pentru a acoperi compensarea și plafonarea facturilor la energie.

„PSD îi va proteja atât pe români, cât și companiile care produc în România pentru a rezista șocurilor produse de criza energetică! În urma insistenței noastre, Guvernul va adopta rapid soluțiile corecte care să apere populația și economia pe timpul iernii și să pună capăt lăcomiei noilor băieți deștepți din energie. PSD a insistat ca cetățenii să plătească în continuare, în această iarnă, prețuri plafonate la energie și gaze. La fel școlile, spitalele, căminele de copii și de bătrâni și alte instituții publice cu un rol social major”, arată comunicatul PSD.

Social democrații susțin că IMM-urile și firmele din industria alimentară sunt o prioritate strategică, de aceea consumul acestora trebuie compensat în proporție de 85%.

Totodată, PSD afirmă că vrea ca în noua ordonanță de urgență toți actorii din energie – producători, traderi, distribuitori, furnizori să plătească o contribuție de solidaritate, calculată ca procent din ceea ce depășește prețul de referință, plus „o marjă decentă de profit”.

Social democrații mai vor, de asemenea, reglementarea pieței energetice pentru cel puțin doi ani. „Este esențial să înțelegem că energia este principala sursă a inflației și că situația de criză nu se va rezolva în câteva luni. De aceea, pe lângă aceste decizi urgente, avem nevoie și de o soluție pe un termen mai lung”, spun ei.

Sursa foto: Parlamentul European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *