Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Compensarea la pompă cu 50 de bani a preţurilor la carburanţi va continua pe întreaga perioadă anunţată. La finalul analizei vor fi luate noi decizii/ Măsura expiră la sfârșitul lunii septembrie

Redacția aug. 6, 2022 0 comentarii
benzina carburant alimentare pompa

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a precizat, referitor la implementarea măsurii Executivului privind compensarea cu 50 de bani a preţului carburantului la pompă, că măsura va continua pe întreaga perioadă anunţată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii.

„Ca şi în cazul altor măsuri implementate de Guvern pentru protejarea cetăţenilor şi economiei de efectele creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale, compensarea la pompă cu 50 de bani a preţurilor la carburanţi va continua pe întreaga perioadă anunţată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii”, a afirmat Dan Cărbunaru.

Pe 30 iunie, Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care prevede că operatorii de benzinării care vor acorda de la 1 iulie o reducere de 0,5 lei/litru de carburant vor beneficia de o compensare de 0,25 de lei/litru de la bugetul de stat. Măsura e în vigoare pe o perioadă de trei luni.

Pe 5 iulie, vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că efortul bugetar pe care România îl face pentru compensarea cu 50 de bani a preţurilor la carburant este de până la un miliard de lei în decurs de trei luni, în funcţie de consum.

„Probabil că vom reveni asupra acestei chestiuni după trei luni de zile, nu ştiu exact dacă vom suporta mai mult din buget sau nu. (…) Cu toţii am vrut mai mult”, a adăugat Kelemen Hunor, în context.

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *