Putin spune că sancțiunile impuse nu au avut efectul dorit: Occidentul se aștepta să degradeze rapid economia Rusiei, însă strategia războiului economic a eșuat

Redacția apr. 18, 2022 1 comentarii
vladimir putin, rusia, presedinte rus, kremlin, moscova, stadion, jocurile olimpice, beijing

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că efectul sancţiunilor impuse de statele occidentale Rusiei nu a fost cel scontat. Occidentul „se aştepta să degradeze rapid” economia Rusiei, însă „strategia războiului economic a eşuat”, a afirmat Putin, conform The Associated Press, citat de News.ro.

Vladimir Putin a declarat, luni, că Occidentul „se aştepta să degradeze rapid situaţia financiar-economică, să provoace panică pe pieţe, prăbuşirea sistemului bancar şi penuria în magazine”. El a adăugat că „strategia războiului economic a eşuat”.

Liderul rus a făcut declaraţii televizate în timpul unei videoconferinţe cu oficiali ruşi economici de rang înalt.

Putin a remarcat că „Rusia a rezistat presiunii fără precedent”, argumentând că rubla s-a consolidat şi ţara a înregistrat un excedent comercial istoric în valoare de 58 de miliarde de dolari în primul trimestru al acestui an.

În schimb, Putin a susţinut că sancţiunile s-au întors împotriva Statelor Unite şi a aliaţilor săi europeni, accelerând inflaţia şi cauzând o scădere a nivelului de trai.

Preşedintele rus a recunoscut o creştere bruscă a preţurilor de consum în Rusia şi a declarat că acestea au crescut cu 17.5% începând cu luna aprilie pe o bază anuală şi a îndrumat guvernul să indexeze salariile şi alte plăţi pentru a atenua impactul inflaţiei asupra veniturilor cetăţenilor ruşi.

Sursa foto; WANG Zhao / AFP

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.