QatarEnergy și ConocoPhillips semnează un acord de furnizare de gaze naturale lichefiate pentru Germania, valabil 15 ani începând cu 2026 / Recent, Qatar a semnat un acord similar cu China pentru 27 de ani

qatar energy Sursa foto: Facebook/Qatar Energy

QatarEnergy și ConocoPhillips au semnat un acord pentru exportul de gaze naturale lichefiate (GNL) în Germania pentru cel puțin 15 ani începând cu 2026, scrie Reuters.

Este prima înțelegere de acest fel, de furnizare de GNL către Europa din proiectul North Field din Qatar.

Germania va primi 2 milioane de tone de GNL pe an, care vor sosi de la Ras Laffan, în Qatar, la terminalul de GNL din nordul Germaniei, Brunsbuettel, a declarat directorul executiv al QatarEnergy.

“(Acordurile) marchează primul acord de furnizare de GNL pe termen lung către Germania, cu o perioadă de furnizare care se întinde pe cel puțin 15 ani, contribuind astfel la securitatea energetică pe termen lung a Germaniei”, a declarat Saad al-Kaabi într-o conferință de presă comună cu directorul executiv al ConocoPhillips, Ryan Lance.

O filială deținută în totalitate de ConocoPhillips va achiziționa cantitățile convenite pentru a fi livrate ex-ship la terminalul de recepție german, care este în prezent în curs de dezvoltare.

Acordul vine la câteva zile după ce QatarEnergy a semnat un acord de vânzare și cumpărare pe 27 de ani cu Sinopec din China.

North Field face parte din cel mai mare câmp de gaze din lume pe care Qatar îl împarte cu Iranul, care își numește exploatația South Pars.

La începutul acestui an, QatarEnergy a semnat cinci contracte pentru North Field East (NFE), primul și cel mai mare dintre cele două faze ale planului de extindere a North Field, care include șase trenuri de GNL care vor crește capacitatea de lichefiere a Qatarului de la 77 de milioane de tone pe an la 126 de milioane până în 2027.

De la invazia Rusiei în Ucraina în februarie, concurența pentru GNL a devenit intensă, Europa, în special, având nevoie de cantități mari pentru a ajuta la înlocuirea gazului rusesc prin conducte, care reprezenta aproape 40% din importurile de pe continent.

Marți, Kaabi a declarat că încă se poartă negocieri cu alte companii germane pentru aprovizionarea ulterioară.

 

Sursa foto: Facebook/Qatar Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *