Raport din Istanbul: Turcia poate produce până la 1,6 milioane de tone de hidrogen pe an din surse regenerabile

Istanbul, Turcia

Turcia poate produce până la 1,6 milioane de tone de hidrogen pe an din surse regenerabile, înlocuind 5% din consumul total de energie finală, arată Centrul pentru tranziţie energetică SHURA. Profesorul universitar İskender Gökalp spune că ţara îşi poate folosi vastele rezerve de bor în tehnologie, scrie publicaţia Balkan Green Energy News, citată de News.ro

Investițiile necesare pentru utilizarea hidrogenului verde al Turciei ar fi de 45,4 miliarde dolari, arată un studiu realizat de Centrul de tranziţie energetică SHURA din Istanbul. Oamenii de ştiinţă au spus că producţia anuală de combustibil, care implică utilizarea energiei din surse regenerabile, poate ajunge la 1,6 milioane de tone sau 4,6 milioane de tone de echivalent petrol, ceea ce înseamnă 5% din consumul total de energie final al ţării din 2018.

În cadrul recomandărilor legate de o strategie naţională privind hidrogenul, aceştia au dezvăluit că nevoile energetice ale industriei ar reprezenta 2,1 milioane de tone de petrol echivalent, comparativ cu 1,8 milioane de tone pentru transportul rutier, rămânând 0,7 milioane de tone de petrol echivalent pentru amestecarea hidrogenului verde cu gazul fosil.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *