Războiul din Ucraina ar putea duce la o recesiune globală, sugerează președintele Băncii Mondiale

Redacția mai 26, 2022 2 comentarii
David Malpass

Invadarea Ucrainei de către Rusia şi impactul asupra preţurilor energiei şi alimentelor, precum şi asupra disponibilităţii îngrăşămintelor, ar putea duce la o recesiune globală, a sugerat preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

La un eveniment găzduit de Camera de Comerţ a SUA, preşedintele Băncii Mondiale a explicat că Germania, a patra mare economie mondială, a încetinit deja semnificativ din cauza preţurilor mai ridicate la energie, iar reducerea producţiei de îngrăşăminte ar putea înrăutăţi condiţiile pe plan global.

“Dacă privim datele privind PIB-ul, este dificil acum să vedem cum am putea evita recesiunea”, a declarat David Malpass, fără a prezenta estimări privind evoluţia economiei mondiale.

El a apreciat că economia rusă şi cea ucraineană ar urma să înregistreze scăderi semnificative, în timp ce Europa, China şi Statele Unite se vor confrunta cu o încetinire a creşterii.

Cele mai afectate vor fi statele în curs de dezvoltare, din cauza lipsei îngrăşămintelor, a livrărilor de alimente şi de energie. “Ideea dublării preţului energiei este suficientă pentru a declanşa o recesiune”, a avertizat preşedintele Băncii Mondiale.

Sursa foto: worldbank.org

Comentarii

 1. Ne da Malpass cu expelliarmus.
  N-are legatura ‘razboiul din Ucraina’ cu realitatile Reale :
  Faptul ca n-ai cum sa ai crestere infinita pe o Planeta arhischingiuita. Ori ne astamparam parturile narcisiste, ori ardem ca lemurii din Australia, nu exista alte variante.

  Astia din clanul lui Voldemort se fac nu vad Elefantul de Camera.

  Da, n-o sa mai aiba Bill Gates iaht de 650 000 000 de $ in Mediteraneana, pe Hidrogen ! ( Iti dai seama ce ECO e ! )

  Incearca ei sa reinventeze roata dar adevarul e ca bogatii planetei vor trebui sa cotizeze corespunzator ! Pomul se scutura cu ei cu tot ! C’est la vie.

  https://economicsfromthetopdown.com/2022/03/30/the-voldemort-index/

  “Recesiune” : Ne-am atins apexul. Stilul nostru de viata e fundamental gresit.

  V-am tot zis: Miliarde de autovehicule care merg in aceeasi directie este cel mai cretin lucru pe care-l face omenirea.
  N-au cum sa aiba toti caruta cand nu-i iarba pt. toti caii …
  E o psihoza aparte … S-au vandut prea multe decenii ‘lifestyle’-uri elitiste si acum toti sufera de ‘sindromul Imparat’.

  E o vorba : “Those who dream to be a king first learn to be a man…”.

 2. P.S. : Asta cu ‘Razboiul’ e doar un Tap Ispasitor Gras, Tentant. Mi-ar fi rusine ca fiu asa de ‘naiv’ de la Nivelul ala …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.