Reacția E.ON, după amenda primită de la Consiliul Concurenţei

Gaze-aragaz

Comportamentul Delgaz Grid, pentru care compania a fost sancţionată cu 6,1 milioane de euro de Consiliul Concurenţei pentru abuz de poziţie dominantă, nu a avut efecte negative în piaţă, potrivit unui răspuns al companiei, transmis, luni, la solicitarea Agerpres.

Delgaz Grid, compania de reţele de gaze şi electricitate din grupul E.ON România, a luat act de decizia Consiliul Concurenţei şi va achita amenda dispusă în acest caz, în conformitate cu obligaţiile care îi revin conform legii.

Pe parcursul acestei investigaţii, compania a cooperat pe deplin cu autorităţile într-o manieră deschisă şi transparentă, punând la dispoziţie toate documentele şi informaţiile necesare clarificării speţei analizate, spun reprezentanţii Delgaz.

„Dincolo de obligaţia sa de a colabora cu autoritatea, compania a pus la dispoziţia Consiliului Concurenţei un solid raport economic care demonstrează inexistenţa oricăror efecte negative ale comportamentului Delgaz Grid în piaţă”, au arătat oficialii companiei.

Delgaz Grid a implementat şi implementează în continuare măsuri semnificative pro-consumatori recunoscând importanţa acestora pentru mediul de afaceri. Delgaz Grid susţine atât dezvoltarea programelor preventive de conformitate în domeniul concurenţei, cât şi promovarea constantă a respectării drepturilor consumatorilor, fiind angajată pe deplin în digitalizarea operaţiunilor sale.

„Mai precizăm că situaţia investigată de Consiliul Concurentei este mai veche, din 2015, şi compania noastră a luat deja măsuri, cu multă vreme în urmă, pentru corectarea acesteia. Delgaz Grid îşi reafirmă angajamentul pentru aplicarea regulilor de concurenţă, precum şi a tuturor normelor şi reglementărilor care îi sunt aplicabile în activităţile pe care le desfăşoară”, se mai precizează în răspunsul companiei.

Consiliul Concurenței a amendat compania Delgaz Grid SA din grupul german E.ON cu 30 de milioane lei (circa 6 milioane euro) pentru abuz de poziție dominantă pe piața serviciilor conexe distribuției de gaze naturale, au declarat surse oficiale pentru Economedia.ro.

Amenda a venit după ce a fost terminată investigația declanșată în ianuarie 2019.

Consiliul Concurenței a sancționat Delgaz Grid pentru că ar fi abuzat de poziția sa dominantă din piața distribuției de gaze naturale, refuzând să dea acces tuturor companiilor la o serviciile furnizate.

Delgaz Grid SA are monopolul a distribuţiei de gaze naturale în 20 de judeţe situate în nordul ţării.

Compania din grupul german E.ON a recunoscut faptele anticoncurențiale și a beneficiat de reducerea amenzii, potrivit surselor Economedia.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *