Repararea țevilor de apă caldă, în pas de melc. Nicușor Dan anunță că începe modernizarea a 11 kilometri din rețeaua de termoficare

Redacția ian. 3, 2022 0 comentarii
conducte radet energetica apa calda retea termica

Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat, luni, că a semnat acordul pentru modernizarea a 11 km din rețeaua primară de termoficare, lucrările urmând să înceapă în luna ianuarie și vor fi realizate de Compania Energetica.

„Sunt conștient că problema termoficării este una vitală și îi asigur pe locuitorii Capitalei că facem tot posibilul pentru a corecta această situație generată de indolența precedentelor administrații”, a afirmat Dan.

Potrivit lui, segmentul care urmează să fie modernizat este aferent magistralei Grozăvești și face parte din cei 40 de kilometri de rețea de termoficare scoși la licitație în 2021.

În aprilie 2021, Primăria Capitalei a lansat licitația pentru reabilitarea a 40 de kilometri din rețeaua de termoficare a Capitalei, cu o valoare totală estimată a lucrărilor de 150 de milioane de lei + TVA, bani din fondurile Primăriei. Lucrările sunt împărțite în patru obiective de investiție.

În august, primarul a spus că, după această licitație, va demara achiziția pentru înlocuirea a 210 km din rețeaua de termoficare din București.

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, scria luna trecută că, în ritmul actual, repararea țevilor prin care circulă apa caldă în București se va termina în 89 de ani, 8 luni și 16 zile. Potrivit acestuia, sistemul are o rețea de 4.000 km de conductă, 1.000 km primară și 3.000 km secundară. 81% din rețeaua primară are nevoie de reabilitare, 771 km din 954 km de rețea și se reabilitează 8,59 km pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *