Reparații la pasajul de la Drajna la nici patru luni de la inaugurare/Ce a greșit Arcada la primul contract cu CNAIR

Drajna 29 mai

CNAIR anunță restricții de circulație la Pasajul de la Drajna la nici patru luni de la inaugurare. De luni, 18 august, pentru aprox. două săptămâni circulația va fi restricționată pe Pasajul de la Drajna de pe DN 21 pentru lucrări la rosturile de dilatație, lucrări pe care Arcada le face în perioada de garanție. Pasajul de la Drajna peste linia de cale ferată București-Constanța a fost deschis pe 30 mai 2023, cu aproximativ două luni înainte de termenul din contract și este primul contract al constructorului de la Galați pentru un obiectiv CNAIR de infrastructură rutieră, Arcada fiind o companie specializată în lucrări feroviare (n.r. Arcada a construit viaductul de pe DN 1 pentru linia de tren Gara de Nord-Otopeni)

Reparațiile se fac pentru remedierea denivelărilor de la rosturile podului, încă de la inaugurare șoferii reclamând diferențele de nivel și efectul de ,,trambulină” la trecerea pe pasaj după cum presa locală a relatat aici,probleme confirmate ulterior de CNAIR, prin Direcția Regională de Poduri Constanța.

,,D.R.D.P. Constanța informează participanții la trafic că, începând de luni, 18 septembrie 2023, ora 18:00, conform Planului de Management al Traficului aprobat de I.P.J. Calarasi, vor fi instituite restricții de circulație în vederea executării unor lucrari de remediere la dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilatație, la obiectivul “Pasaj denivelat superior pe Drajna DN21 km 105+500 ” a transmis CNAIR. Pasajul de la Drajna a eliminat cozile uriașe de la bariera CFR și a permis un trafic fluent în sezonul estival pe DN 21 spre și dinspre Autostrada Soarelui. CNAIR nu a explicat, însă de ce nu a cerut remedierea problemei de la rosturile podului înainte de a da în trafic pasajul și dacă Arcada va monta același sistem de rosturi.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *