VIDEO S-a deschis pasajul de la Drajna. Constructorul Arcada a terminat podul peste linia de tren București – Constanța, cu 2 luni înainte de termen

Drajna 29 mai

Compania de Drumuri a inaugurat, marți dimineață, pasajul de la Drajna, podul peste Magistrala CFR București – Constanța fiind deschis cu două luni înainte de contract. Constructorul Arcada (Galați) a finalizat podul cu o lungime de 305 metri și un drum de legătură de aproape 2,5 kilometri. La Drajna, șoferii așteptau zeci de munte în coloanele care se formează pe DN 21 Slobozia – Drajna – A2 atunci când se lasă bariera la trecerea trenurilor.

Pasajul de la Drajna face parte din Drumul TransRegio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu, a spus ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

„A fost deschisă circulația pe pasajul de la Drajna (județul Călărași) ! Astfel, sunt eliminate blocajele care se formau pe DN 21 la trecerea la nivel cu linia de cale ferată de la Dragalina. Constructorul român a finalizat pasajul de la Drajna înainte de termenul contractual. Iar construcția a fost finanțată prin POIM. Pasajul face parte din viitorul drum Transregio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu”, a transmis Grindeanu.

Inaugurarea pasajului de la Drajna va aglomera și mai mult zona de sud a municipiului Slobozia, intersecția DN 21 cu DN 2 A. Săptămâna trecută, la verificarea șantierului de la Drajna, ministrul Sorin Grindeanu se declara nemulțumit de întârzierea proiectului centurii Slobozia, lucrare transferată de la CNAIR. „Ministerul a semnat protocolul care a descentralizat partea de Centură către municipiu. Unii nu au capacitatea administrațivă să implementeze proiecte de acest tip. Din cele aprox. 60 de protocoale pe care le-am semnat anul trecut sunt câteva care nu funcționează, de exemplu cu municipiul Slobozia. O să le spunem : dacă nu sunteți în stare să faceți această descentralizare o să le luăm înapoi, eu vreau să se miște lucrurile. Ca să iau aglomerația de aici și să o mutăm într-un sens giratoriu… Voi alege varianta care se va face mult mai rapid. La fel, la Giurgiu, ca să dau un alt exemplu”, a declarat Sorin Grindeanu. Pentru proiectarea preliminară a unui pasaj la Slobozia, CNAIR a primit două oferte (detalii aici).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *