CNAIR a primit două oferte pentru proiectarea preliminară a pasajelor de la Chiajna, pe Centura Bucureștiului, la Strejnic, pe DN 1 centura Ploiești și la Slobozia

DN 1 Centura Ploiești Strejnic

CNAIR a primit două oferte pentru studiul de fezabilitate necesar construirii pasajelor supraterane de la Chiajna, pe Centura București, Strejnic, pe DN 1 centura Ploiești Vest și Slobozia pe DN 2 A. Un alt pasaj va fi realizat pe DN 12 la Malnaș, în jud. Covasna. Durata fiecărui contract de proiectare este de 180 de zile, din care 120 de zile pentru realizarea Studiilor de Fezabilitate și 60 de zile pentru Proiectele pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire, transmite Compania de Drumuri :

,,Astăzi, 25.05.2023, a avut loc depunerea ofertelor pentru atribuirea celor 4 contracte de servicii ,,Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire pentru realizarea obiectivelor de investiții”:

Lot 1: Intersecție denivelată Centura București cu localitățile Dragomirești și Chiajna;

Lot 2: Pasaj rutier denivelat la intersecția DN1, km. 61+900 cu DJ129;

Lot 3: Pasaj rutier denivelat la intersecția DN2A, km. 62+700 cu DN2C, km. 81+150 (Slobozia);

Lot 4: Pasaj rutier denivelat la intersecția DN12, km. 26+650 cu trecere la nivel cu calea ferată M400 – Malnaș.

Până la termenul limită de depunere au depus oferte pentru fiecare dintre cele 4 loturi următorii ofertanți:

1. Asocierea Infranova Soluții Tehnice În Construcții SRL – Irimat Cons SRL (România);

2. TQM Management SRL (România)

Finanțarea va fi asigurată prin PNRR. Costul investițiilor în infrastructura existentă pentru siguranță rutieră este de 617 milioane euro, din care suma solicitată prin PNRR este de 219 milioane euro. Din cele peste 600 de milioane euro, 447 milioane reprezintă valoarea pasajelor rutiere cum sunt cele în proiectare pe DN 1 București – Ploiești – Brașov: „Pasaje denivelate pentru creșterea siguranței rutiere și eliminarea blocajelor din trafic – 20 buc”. Alte 60 de milioane de euro urmează să fie alocate pentru pasaje pietonale: „Pasarele și pasaje subterane pietonale – 50 buc + 50 buc” se arată în Strategia Națională de Siguranță Rutieră 2022-2030.

Pentru realizarea celor 4 pasaje de la Chiajna, Strejnic, Slobozia și Malnaș a fost scos la licitație un contract de 3,5 milioane lei pentru Studiile de Fezabilitate și Autorizarea lucrărilor de construire.

Pasajul de la Chiajna – Dragomirești

Pasajul de la Chiajna – Dragomirești dintre A1 și Chitila este situat între două sensuri giratorii, iar pe acest tronson Centura București are cel mai intens trafic cu 27.341 autovehicule/zi, conform recensământului rutier din 2015. Pe DJ 601 A Chiajna – Dragomirești, recensământul din 2015 arată peste 6.000 de autovehehicule, dar valorile sunt mult mai ridicate în prezent din cauza dezvoltării imobiliare/rezidențiale, arată caietul de sarcini pe care l-a consultat Economedia. Acest segment de aproape 10 km, deși lărgit la 4 benzi, este în procedura de reziliere a contractului cu DeltaACM, după cum Economedia a explicat aici. Durata realizării Studiului de Fezabilitate este de 4 luni, iar PAC – Proiectul pentru Autorizația de Construire, 2 luni.

Pasajul de la Strejnic pe DN 1 Centura Ploiești Vest 

Pasajul de la Strejnic pe DN 1 Centura Ploiești Vest va fi construit la intersecția cu DJ 129 Strejnic, acum amenajată cu un sens giratoriu unde se formează cozi foarte mari. Pe DN 1 Centura Ploiești vest recensământul din 2015 arată un trafic de 33.365 autovehicule/zi, iar pe DJ 129 Strejnic 2.995 autovehicule/zi. Traficul va crește semnificativ după deschiderea segmentelor din Autostrada Moldovei (lotul 3 încă necontractat). Și pentru acest pasaj durata Studiului de Fezabilitate este de 120 de zile.

Pasajul de la Slobozia pe DN 2 A 

Pasajul de la Slobozia va fi construit la intersecția DN 2 A Urziceni-Slobozia cu DN 2 C Slobozia – Amara – Buzău. Intersecția din zona de vest a municipiului Slobozia este amenajată cu sens giratoriu, iar mai ales vara se formeză cozi destul de mari. În mai se estimează și deschiderea pasajului de la Drajna pe DN 21 Călărași – Slobozia. Intersecția DN 2 A, DN 2 C și DN 21 înregistra la recensământul din 2015 9259 de vehicule/zi.

Pasajul de la Malnaș pe DN 12 

Pasajul de la Malnaș va fi construit pe DN 12 (km 26) Brașov – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc la trecerea la nivel cu linia de cale ferată M 400 Brașov – Miercurea Ciuc – Baia Mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *