Restart Energy a finalizat o centrală solară de peste jumătate de milion de euro pentru firma Romtextil, care își va acoperi astfel 12% din necesar

panouri solare, energie verde Sursa foto: Pexels

Restart Energy a finalizat construcţia şi instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice pentru compania Romtextil, lider de piaţă pe segmentul producţiei de saci din polipropilenă din România. Sistemul fotovoltaic are o valoare de peste jumătate de milion de euro, investiţia urmând să fie amortizată în aproximativ trei ani, conform unui comunicat remis Agerpres. Proiectul de tip rooftop are o putere totală de 807 kWp şi a fost instalat pe acoperişul unităţii de producţie a Romtextil, din localitatea Constanţa.

Restart Energy a instalat 1.404 panouri, pe o suprafaţă de 6.480 mp. Panourile vor produce anual 888 MWh de energie, însemnând aproximativ 12% din necesarul energetic al companiei.

Centrala solară reduce cantitatea de emisii de CO2 emise în atmosferă cu aproximativ 293 de tone pe an şi diminuează deşeurile radioactive eliminate cu aproximativ 2,66 kg pe an.

Restart Energy a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de eficientizare energetică, de la consultanţă şi proiectare, până la implementare.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligaţiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.

Restart Energy este o companie din prima linie în domeniul energiei care deţine capital mixt româno-american. Cu o expertiză de peste 15 ani a echipei de management, Armand Domuţa şi Renato Doicaru înfiinţează în 2015 Restart Energy ajungând în prezent la un portofoliu de peste 120 de proiecte de energie solară regenerabilă. Prin proiectele implementate, de tip EPC, compania oferă partenerilor săi stabilitate şi predictibilitate şi facilitează accesul acestora la energie.

Înfiinţată în 1993 la Constanţa, compania Romtextil SA este lider de piaţă pe segmentul producţiei de saci din polipropilenă din România. Produsele Romtextil sunt prezente pe cele mai exigente pieţe din Europa, Asia şi Africa. Compania are peste 300 de angajaţi şi o capacitate de producţie lunară de peste 1.000 de tone de polipropilenă.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *