Retailerul Altex anunță o majorare de capital de 125 milioane lei pentru spații comerciale cu panouri solare și stații de încărcare a mașinilor electrice

Altex Sursa foto: Facebook / Altex

Altex România anunță susținerea proiectelor Cometex, dezvoltator de parcuri de retail, printr-o majorarea capitalului de 125 milioane lei pentru susținerea proiectelor Cometex, parte a grupului Altex, potrivit unui comunicat de presă. În planul de dezvoltare pentru anul acesta, sunt prevăzute 3 parcuri de retail Cometex, Retail Park Dej, Retail Park Râmnicu Valcea, centrul comercial Aurora Giurgiu, și 10 noi magazine proprii Altex.

Potrivit companiei, retailerul devine astfel parte din acționariatul Cometex, având totodată și componenta de energie verde, prin instalarea de panouri fotovoltaice și stații de încărcare pentru mașini electrice.

Conform comunicatului de presă, investiția de capital social are la bază strategia pe termen lung a companiei Altex de a optimiza costurile de operare și de a dezvolta noi formate de magazine cu o suprafață comercială extinsă, de la 1.000 – 1.500 mp, cât sunt în prezent, către suprafețe de 2.500 – 3.000 mp. De asemenea, reprezentații Altex subliniază că toate magazinele nou construite, prin partenerul Cometex, vor fi uniformizate, vor avea același standard și vor avea incluse, încă din faza de proiect, sisteme de panouri fotovoltaice, becuri led, display-uri digitale și stații de încărcare pentru mașini electrice. 

„Aportul de capital este susținut de 3 noi asociați, din grupul Altex, respectiv Altex România 11,05%, Altex Service Center 7,61% și Despec Internațional cu 4,51%. Ceilalți acționari rămân Altex Holding – 37,39% și Real Estate – 39,43%.  Astfel, capitalul social Cometex se majorează cu suma de 7,393,570 lei, de la capitalul social actual în valoare de 24,512,900 lei la capitalul social după majorare în valoare de 31,906,470 lei, prin emiterea de părți sociale noi în favoarea noilor asociați, cu plata unei prime de emisiune de 118,456,430, astfel investiția totală este de 125.850.000 ron”, se mai transmite în comunicat.

Rețeaua de magazine Altex și Media Galaxy cuprinde peste 125 de magazine iar viitoarele locații vizează orașe în care Altex și Media Galaxy nu este încă prezent. 

Sursa foto: Facebook / Altex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *