Rheinmetall a primit o comandă de rachete de 300 milioane de euro de la un stat european membru NATO/ România făcut în decembrie o comandă de o valoare similară/ Producătorul german de arme vrea să cumpere compania Automecanica Mediaș

Rheinmetall Sursa foto:x.com/Rheinmetall

Producătorul german de arme Rheinmetall a anunţat luni că a obţinut o comandă de a aproviziona un stat european membru al NATO cu muniţie pentru lansatoare de rachete multiple, informează dpa, citată de Agerpres.

Concernul nu a precizat ce stat a lansat comanda, dar a afirmat că aceasta a fost plasată în decembrie 2023 şi reprezintă un volum de vânzări de peste 300 de milioane de euro (325 de milioane de dolari), fără TVA.

Livrările urmează să aibă loc între 2024 şi 2027.

Concernul german a declarat că filiala Rheinmetall Expal Munitions din Spania este responsabilă cu fabricarea şi livrarea rachetelor, ce au o rază maximă de acţiune de 300 km.

Comanda include servicii suplimentare şi alte sisteme.

Luna trecută, Consiliul Concurenței a anunțatanalizează operațiunea prin care compania germană Rheinmetall Landsysteme GmbH intenționează să preia compania Automecanica Mediaș SRL și subsidiara acesteia, Atelierele Speciale Autocamioane Mediaș SRL.

Rheinmetall Landsysteme GmbH, Germania, face parte din grupul Rheinmetall, grup tehnologic integrat, care dezvoltă și comercializează componente, sisteme și servicii pentru industria de securitate și cea civilă.

Automecanica Mediaș SRL este un producător de componente din oțel pentru semiremorci de transport greu, containere speciale, oțelării și confecții metalice, scări metalice interioare și exterioare, asamblare structuri metalice finale, suprastructuri auto, precum și proiectare personalizată și producție de piese și componente din oțel, oțel inoxidabil și aluminiu.

Pe 1 februarie, Rheinmetall a anunțat că preia o participație majoritară de 72,5% în la producătorul de vehicule militare Automecanica Mediaș din România.

Achiziția marchează extinderea întreprinderii de tehnologie cu sediul în Düsseldorf în Europa Centrală, “deschizând ușa către noi țări-client din regiune cu un potențial de vânzări substanțial”, transmit reprezentanții companiei. Rheinmetall are deja locații în alte două țări de pe flancul estic al NATO, Ungaria și Lituania. În decembrie 2023, România a acordat Rheinmetall o comandă majoră de apărare aeriană în valoare de 328 de milioane de euro.

Prin intermediul Rheinmetall Landsysteme GmbH, grupul va deține o participație de 72,5% în această companie, care va funcționa în România sub numele Rheinmetall Automecanica SRL. Celelalte acțiuni ale companiei vor rămâne în mâini private. Acordul contractual mai trebuie aprobat de autoritățile guvernamentale înainte de a intra în vigoare.

Pe termen mediu, Rheinmetall estimează potențialul anual de vânzări al companiei nou achiziționate la aproximativ 300 de milioane de euro și se așteaptă ca comenzile primite în actualul exercițiu financiar să fie de ordinul a trei cifre de milioane de euro.

“Aducerea Automecanica Mediaș în familia Rheinmetall marchează o altă etapă importantă în strategia noastră de consolidare a prezenței Grupului în Europa Centrală, care, la rândul său, contribuie la consolidarea capacităților defensive ale UE și NATO pe flancul estic al Europei”, consideră directorul executiv al Rheinmetall, Armin Papperger.

Automecanica Mediaș este un producător de lungă durată de vehicule speciale, build-ons de camioane și remorci pentru piața civilă și militară. Rheinmetall colaborează cu Automecanica din 2022, când cei doi parteneri și-au unit forțele pentru a opera o unitate de întreținere și reparații pentru vehicule militare în Satu Mare, România.

Conform unui comunicat al companiei, uzina din Mediaș, România, este pregătită să joace un rol cheie în menținerea pregătirii operaționale a vehiculelor de luptă construite în Occident în Ucraina, precum și în asigurarea suportului logistic. “Prezența Rheinmetall în România înseamnă că forțele desfășurate pe flancul estic al NATO vor putea conta pe timpi de răspuns mai scurți și pe lanțuri de aprovizionare mai robuste”.

Achiziția reprezintă o nouă extindere a rețelei globale de producție de vehicule a Rheinmetall, care include deja uzine în Statele Unite, Canada, Australia, Regatul Unit, Austria, Țările de Jos și Germania. Pe lângă extinderea semnificativă a capacității de producție și de întreținere a grupului, această mutare se adaugă la portofoliul actual de vehicule militare.

Autocamioanele, remorcile și alte vehicule speciale dezvoltate și produse de Automecanica sporesc și completează gama existentă de camioane militare a Rheinmetall, un domeniu în care Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) este o forță majoră pe piețele mondiale.

“Privind în viitor, șasiurile sistemelor antiaeriene aparținând armatei române urmează să fie întreținute și modernizate tot aici. Pe termen mediu, Rheinmetall estimează potențialul anual de vânzări al companiei nou achiziționate la aproximativ 100 de milioane de euro și se așteaptă ca comenzile primite în următorul exercițiu financiar să fie de ordinul a trei cifre de milioane de euro”, transmite compania.

Automecanica este de mult timp un partener al forțelor armate române. În noua forumlă, Rheinmetall transmite că, mergând mai departe cu Automecanica, urmărește acum să fie “un partener de top al forțelor armate române, precum și al celor din țările vecine”.

Sursa foto:x.com/Rheinmetall

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *