Riot Games va plăti 100 de milioane de dolari pentru închiderea unui proces colectiv referitor la discriminarea de gen

Discriminare pixabay.com

Dezvoltatorul american de jocuri video Riot Games, parte a grupului chinez Tencent Holdings, a fost de acord să plătească 100 de milioane de dolari pentru a soluţiona un proces colectiv referitor la discriminarea pe criterii de gen, din 2018, cu agenţiile de stat din California şi actuale şi foste angajate, transmite agenția Reuters, citată de news.ro.

Compania a declarat că va plăti 80 de milioane de dolari reclamanţilor din procesul colectiv, incluzând toţi angajaţii actuali şi foşti cu normă întreagă şi contractorii temporari din California care au lucrat la Riot Games din noiembrie 2014 până în prezent.

În plus, 20 de milioane de dolari vor fi plătiţi pentru onorariile avocaţilor şi cheltuielile diverse, a spus Riot Games într-un comunicat.

”Într-un efort de a promova transparenţa şi responsabilitatea continuă, Riot s-a angajat, de asemenea, să monitorizeze procesele sale interne de raportare şi echitate salarială de către o terţă parte, aprobate în comun de Riot şi Departamentul pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Locuinţe Echitabile din California pentru trei ani”, a spus compania.

Este aşteptată o aprobare finală a acordului de către instanţă, urmând ca în următoarele luni să aibă loc o audiere, se mai arată în comunicat.

Procesul a fost intentat în noiembrie 2018 de foştele angajate Melanie McCracken şi Jess Negrón, acestea acuzând discriminări de gen, precum şi hărţuire sexuală şi comportament neadecvat la Riot Games, potrivit Washington Post.

Procesul a fost urmat de două anchete conduse de agenţiile de stat din California, a adăugat articolul.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *