Românii pot cumpăra, din 3 octombrie, titluri de stat Tezaur pe un an, cu dobândă de 8,10%

Redacția sept. 30, 2022 1 comentarii
bani lei bancnote Sursa foto Economedia Ilona Andrei (11)

Românii pot investi, începând de luni, 3 octombrie, în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 2 ani și dobânzi anuale de 7,75%, respectiv 8,10%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 03 – 25 octombrie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 03 – 26 octombrie 2022 de la unitățile Trezoreriei Statului;
  • Între 03 – 25 octombrie 2022 în mediul urban și 03 – 24 octombrie 2022 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este anuală și se plătește la datele stabilite în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Comentarii

  1. Pe un an, ce compounding e ala ? Las-o pe 33 de ani, sa incurajezi omul … Asa ar trebui sa fie toate obligatiunile, te sustin dar ma sustii. N-ai voie sa scoti banii in timpul asta … Real deals …

    V-am scris tot ce va trebuie aici. Datorita echipei dvs. din ‘camera ailalta’, n-o sa ne mai auzim.

    Multa munca risipita si total ignorata. Cunoasterea nu e gratis, daca v-o ofer gratis, apreciati-o.

    Acum e prea tarziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *