Românii pot cumpăra în mai-iunie titluri de stat Tezaur cu dobânzi care pot ajunge până la 7,5%

Redacția mai 13, 2023 7 comentarii
bani lei bancnote Sursa foto Economedia Ilona Andrei (3)

Românii pot investi de luni, 15 mai, și până pe 15 iunie, în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 3 ani și dobânzi anuale de 6,50%, respectiv 7,50%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate online, de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV, de la unitățile Trezoreriei Statului și prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaursunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *