Romgaz prelungește cu patru luni mandatul lui Răzvan Popescu la conducerea companiei

Redacția nov. 23, 2022 0 comentarii
Răzvan Popescu Romgaz

Consiliul de Administraţie al Romgaz a decis, miercuri, să prelungească cu patru luni mandatul de director general al Romgaz pentru Răzvan Popescu, potrivit unei informări transmise Bursei de la Bucureşti.

Răzvan Popescu a fost anterior Chief Financial Officer (Director Economic) al Romgaz, începând cu 14 decembrie 2020, conform CV-ului. Anterior, timp de opt ani (05/05/2012 – 11/12/2020), a fost arbitragist principal în cadrul Băncii Naționale a României (BNR). Între iunie 2007 și februarie 2010 el a fost agent pentru servicii de investiții financiare la SSIF Vienna Investment Trust.

Răzvan Popescu a absolvit în anul 2000 Colegiul Național Traian din Drobeta Turnu Severin din județul Mehedinți, de unde provine și ministrul Energiei Virgil Popescu. În 2004 el a absolvit Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de valori din cadrul Academiei de Studii Economice București. În 2010 a obținut și o diplomă de participare de la London School of Economics pe tematica „Piețe de capital, Modelare, Clase de active financiare”. Totodată, are un Master în Ştiinţe la Cass Business School, realizat între 2010 și 2011. În prezent, este doctorand în cadrul Council for Doctoral Studies (CSUD) din ASE (început în 2018).

De asemenea, a fost prelungit cu patru luni și mandatul lui Aristotel Marius Jude, în funcţia de director general adjunct al Romgaz, începând cu 18 decembrie 2022 până în data de 18 aprilie 2023.

Aristotel Marius Jude preluase la începutul anului trecut funcţia de CEO al Romgaz, după revocarea fostului şef Adrian Volintiru. Și mandatul său fusese prelungit cu patru luni până pe 16 august. Jude a fost anterior secretar de stat în Ministerul Energiei și a mai ocupat funcţii în cadrul Romgaz, printre care manager de proiect, director de department, director de direcţie, administrator.

Reamintim că, recent, Ministerul Energiei a scos la licitație în SICAP un contract cu o valoare de 100 de mii de lei, prin care caută o firmă de recrutare care va selecta, conform ordonanței 109 privind guvenanța corporativă, viitorii administratori ai Romgaz, companie de stat de maxim interes în următoarea perioadă, în contextul „războiului” energetic al Rusiei și al viitoarei exploatări de gaze din Marea Neagră.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *