Rusia a oprit marți dimineață fluxul de gaze spre Europa. Ulterior, gazul a început să curgă dinspre Germania spre Polonia

Redacția mart. 15, 2022 0 comentarii
gazprom, gaze, nord stream 2, gazoduct, rusia, energie, furnizor

Fluxurile de gaze rusești spre Europa, prin conducta Yamal, au fost oprite marți dimineață, au arătat datele de la granița dintre Polonia și Germania, potrivit Reuters.

De asemenea, potrivit Bloomberg, au scăzut la zero, marți dimineață, livrările către stația de compresare a gazelor naturale de la Mallnow, lângă Frankfurt/Oder, aproape de granița dintre Germania și Polonia, una dintre cele mai importante stații de pe lungimea conductei.

Fluxurile prin Yamal-Europe ar fi scăzut la zero după ce Gazprom nu a rezervat capacitate de a livra în Mallnow, Germania, la o licitație organizată luni, mai scrie Bloomberg.

Fluxurile de gaz rusești către Europa prin alte conducte, inclusiv conducta Nord Stream 1 peste Marea Baltică, erau stabile marți dimineață.

Ulterior, o secțiune a conductei Yamal-Europe a reluat livrarea de gaze, dar dinspre Germania către Polonia, au arătat datele operatorului de rețea german Gascade, care a transmis însă că au existat livrări normale, spre vest, mai devreme dimineață.

Pe conducta Yamal-Europa (Belarus-Polonia-Germania) au existat oferte preliminare pentru fluxuri dinspre est de 4,3 milioane de kilowați-oră (kWh/h) către Polonia din Germania până miercuri dimineață, au arătat datele operatorului de conducte Gascade.

Săptămâna trecută, Rusia amenința cu întreruperea aprovizionării cu gaze naturale către Germania și avertiza că prețul țițeiului va ajunge astfel la peste 300 de dolari, din cauza sancțiunilor din partea țărilor occidentale.

sursa foto: Facebook/ Gazprom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *