Rusia a ridicat restricţiile la exporturile de benzină

gas benzina motorina oil statie pompa pexels

Rusia a ridicat restricţiile la exporturile de benzină, a anunţat vineri Ministerul Energiei, precizând că există un surplus de aprovizionare, în timp ce preţurile cu ridicata au scăzut, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Luna trecută, Guvernul de la Moscova informase că a ridicat embargoul referitor la exporturile de motorină livrate prin conducte petroliere spre porturi, eliminând practic cea mai mare parte a restricţiilor introduse la data de 21 septembrie.

Vineri, Ministerul Energiei a anunţat că restricţiile la exporturile de benzină ar putea fi reintroduse dacă va fi necesar, adăugând că stocurile de benzină au urcat la aproximativ două milioane tone metrice.

“În ultimele două luni, deşi s-au menţinut volumele ridicate de rafinare a ţiţeiului… saturarea pieţei interne a fost asigurată şi a fost creat un excedent de benzină. S-a luat decizia ridicării restricţiilor la exporturile de benzină”, a precizat Ministerul Energiei.

Motorina este cel mai important produs petrolier exportat de Rusia, cu livrări de aproximativ 35 de milioane de tone anul trecut, din care aproape trei sferturi au fost livrate via conducte petroliere. De asemenea, în anul 2022, Rusia a exportat şi 4,8 milioane de tone de benzină.

Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *