Rusia amenință că blochează YouTube, după suspendarea versiunii germane a televiziunii de propagandă RT

Kremlin

Arbitrul rus al telecomunicațiilor Roskomnadzor a amenințat miercuri că va bloca YouTube în Rusia dacă nu renunță la decizia de suspendare a conturilor germane ale televiziunii publice RT, potrivit Le Figaro. Anunțul vine după ce YouTube a suspendat conturile germane ale televiziunii rusești de propagandă pentru difuzarea de informații false privind coronavirusul.

Autoritatea rusă a precizat că a cerut Google „să ridice în cel mai scurt timp limitările impuse canalelor YouTube RT DE și Der Fehlende Part”. „Legislația prevede o suspendare totală sau parțială a accesului dacă proprietarul unei platforme nu execută un avertisment al Roskomnadzor”, a amenințat autoritatea de supervizare.

YouTube a blocat marți conturile RT DE și Der Fehlende Part după ce au încălcat regulile interne ale comunității prin difuzarea de „informații false” privind coronavirusul.

„Obiectivul acestei agresiuni față de proiectele holdingului rusesc este evident: să reducă la tăcere sursele de informare care nu se încriu în cadrul mediatic confortabil” pentru autoritățile din Germania, a afirmat ministerul rus de Externe, care acuză din nou, ca de obicei în astfel de cazuri, „continurea unui război informațional împotriva Rusiei”.

RT, care emite și în engleză, franceză și spaniolă, este considerat un instrument de propagandă al Kremlinului.

YouTube a blocat conturile deoarece RT DE a încercat, prin intermediul canalului său Der Fehlende Part, să ocolească interdicția de difuza noi videoclipuri timp de o săptămână din cauza difuzării unor informații false legate de Covid-19, potrivit presei germane.

Rusia a multiplicat ofensiva împotriva marilor rețele sociale și a platformelor digitale în ultimele luni, acuzându-le că se află în serviciul intereselor occidentale.

Astfel, Google și Apple au fost obligate să blocheze în Rusia conținut online legat de principalul opozant al Kremlinului, Alexei Navalny.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *