Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică, atrage 10,6 milioane lei de la investitori de la bursă

Safetech Innovations

Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, încheie operațiunea de majorare a capitalului social și atragerea sumei de 10,6 milioane de lei de la investitori.

Capitalul atras va fi utilizat pentru extinderea activității companiei, prin înființarea a două noi filiale în Marea Britanie – Londra și SUA – Reston, Virginia, în vederea promovării și comercializării soluțiilor și serviciilor Safetech Innovations în cele două țări.

„Echipele noastre dețin capabilitățile necesare de a furniza servicii de securitate cibernetică către clienți din România, dar și din toate colțurile lumii. În Marea Britanie, piața de securitate cibernetică valorează peste 9 miliarde de lire sterline, iar 62% dintre companii își externalizează activitatea de securitate cibernetică. În ceea ce privește SUA, ne vom deschide o filială în Reston, statul Virginia, unde există un cluster de inovare cu peste 8.700 de companii de tehnologie, dintre care peste 530 sunt specializate în securitate cibernetică”, a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.

Pe această piață, compania își dorește să dezvolte o rețea extinsă de distribuție prin încheierea de parteneriate cu alte companii de securitate cibernetică, IMM-uri locale și cu marii integratori.

„În perioada următoare vom înființa o filială și în Emiratele Arabe Unite – Abu Dhabi, care ne va oferi posibilitatea de a opera într-un mediu cu oportunități și provocări de securitate cibernetică în regiunea Orientului Mijlociu și Africa de Nord” spune Victor Gânsac.

Safetech Innovations a aprobat operațiunea de majorare a capitalului social în cadrul AGEA din iulie 2021 prin emiterea a 1.000.000 de acțiuni noi. Procesul a fost desfășurat în două etape, care au avut loc în decembrie 2021 și ianuarie 2022. În prima etapă, care a avut loc în perioada 6 decembrie 2021 și 5 ianuarie 2022, acționarii existenți au putut cumpăra acțiuni SAFE nou emise în baza exercitării drepturilor de preferință deținute, SAFER01.

La momentul încheierii acestei etape, din totalul de acțiuni disponibile, au fost subscrise 522.191 acțiuni de către investitorii de la Bursa de Valori București, reprezentând 52,2% din emisiunea totală. Acțiunile au fost oferite la un preț de 10,4171 lei/acțiune, iar Safetech a atras 5,4 milioane de lei.

Restul de 477.809 acțiuni rămase nesubscrise au fost oferite în cea de-a doua etapă, în cadrul unui plasament privat intermediat de SSIF Goldring și programat să aibă loc în perioada 19 ianuarie – 2 februarie 2022.

Prețul unei acțiuni în cadrul acestei etape a fost stabilit, prin hotărârea AGEA, la 10,9380 lei/acțiune. Plasamentul a fost închis anticipat încă din prima zi, fiind subscris integral după prima oră de derulare a ofertei și, la finalul zilei, suprasubscris de 1,6 ori prin participarea a 89 investitori de retail și profesionali. În urma acestei etape, Safetech Innovations a atras 5,2 milioane de lei.

Din totalul de 10,6 milioane de lei atrase în cadrul operațiunii de majorare a capitalului social, suma de 5,7 milioane de lei, prezentată și în cadrul AGEA din iulie 2021, este prevăzută pentru deschiderea celor două filiale, iar restul va fi utilizat ca și capital de lucru pentru viitoarele proiecte ale companiei de dezvoltare soluții noi de securitate cibernetică.

Pentru anul 2022, Safetech Innovations vizează venituri totale de aproximativ 44 milioane de lei și un profit de 10 milioane de lei, conform estimării de buget venituri și cheltuieli publicată la sfârșitul anului 2021. Estimarea nu include veniturile generate de filialele pe care compania le va deschide în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *