Sakhalin Energy spune că a produs 11,5 milioane de tone de GNL în 2022

GNL gaze naturale lichefiate

Sakhalin Energy a declarat joi că a produs 11,5 milioane de tone de gaz natural lichefiat (GNL) și aproximativ 3,7 milioane de tone de țiței din amestecul Sakhalin din instalațiile sale din Orientul Îndepărtat al Rusiei în 2022, depășind planul său de producție, transmite Reuters.

Directorul general Andrey Oleynikov a declarat că societatea a reușit să continue producția în ciuda “unei perioade de presiune fără precedent din partea factorilor externi asupra producției și activității economice”.

În 2021, compania a expediat aproximativ 10,4 milioane de tone de GNL și 4,2 milioane de tone de țiței.

Gigantul de stat Gazprom (GAZP.MM) este principalul acționar al proiectului Sakhalin-2, deținând 50%. Precedentul investitor nr. 2, Shell (SHEL.L), a renunțat după ce Rusia a invadat Ucraina anul trecut, cedând participația sa operatorului Sakhalin Energy.

Alți investitori, printre care japonezii Mitsui & Co (8031.T) și Mitsubishi Corp (8058.T) și-au păstrat participațiile după ce Kremlinul a ordonat companiilor străine din așa-numitele “țări neprietenoase” – cele care au lovit Rusia cu sancțiuni – să depună o cerere pentru a-și păstra participațiile.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Sursa foto: EY.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *