Salariile directorilor din cele mai mari companii din SUA au crescut cu 31% în 2021

Apple, Tim Cook Foto: Apple

Directorii celor mai mai companii din SUA au primit un salariu mediu mai mare anul trecut, în creștere cu 31%, până la un record de 20 de milioane de dolari, potrivit studiului publicat luni Equilar, transmis de Reuters.

Printre directorii executivi care au primit mari salarii se numără liderii gigantului tehnologic Apple și producătorul de semiconductori Broadcom.

Compania de cercetare a realizat un top cu cele mai mari 100 de companii din SUA după venituri declarate până la 31 martie. Același studiu cu un an în urmă a constatat că salariul mediu a fost de 15,5 milioane de dolari, cu 2% mai mic decât în ​​2020.

Directorul de conținut Equilar, Amit Batish, a spus că firmele au căutat să răsplătească liderii care i-au condus prin provocări precum deficitul de aprovizionare. Creșterea veniturilor și a prețurilor acțiunilor au sporit, de asemenea, compensațiile.

„Multe dintre aceste companii s-au descurcat bine în timpul pandemiei, ceea ce a determinat cu siguranță creșterile salariale”, a spus el.

Printre directorii cei mai bine plătiți anul trecut s-a numărat CEO-ul Apple, Tim Cook, care a primit 98,7 milioane de dolari anul trecut, în creștere față de 14,8 milioane de dolari în 2020.

Hock Tan, CEO-ul producătorului de cipuri Broadcom a primit 60,7 milioane de dolari anul trecut, în creștere față de 3,7 milioane de dolari în anul precedent.

Foto: Apple

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *