Samsung Electronics, profit net în creștere puternică în trimestrul doi, la 8,4 miliarde dolari

Samsung

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics a anunțat joi o creștere de peste 70% a profitului net în trimestrul doi, grație creșterii prețurilor semiconductorilor, pe fondul cererii susținute generate de pandemie, scrie Le Figaro.

Cel mai mare producător de smartphones din lume a înregistrat un profit în creștere cu 73,4%, la 9.600 miliarde wons (8,4 miliarde dolari) în perioada aprilie – iunie. Profitul operațional a crescut cu 54,3% la 12.600 miliarde wons.

Aceste rezultate sunt generate de o cerere de semiconductori și o creștere a prețurilor mai puternice decât se anticipa, a comentat compania. În schimb, profiturile diviziei smartphones au scăzut, din cauza problemelor înregistrate pe lanțul de aprovizionare.

Samsung Electronics anticipează în continuare condiții de piață favorabile până la sfârșitul anului, cu o cerere susținută de semiconductori pentru servere și telefoane mobile. Dar pandemia continuă să reprezinte o sursă de incertitudine, recunoaște Samsung.

Samsung Electronics este principala divizie a grupului Samsung care este de departre cel mai mare conglomerat familial – „chaebols” – care domină a 12-a economie mondială. Cifra de afaceri a grupului în ansamblul său reprezintă o cincime din PIB-ul țării.

Sursa foto: Samsung

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.