Samsung va construi o fabrică de semiconductori de 17 mld. dolari în SUA

Samsung

Samsung se apropie încheierea operațiunilor de alegere a locului unde va fi construită noua sa fabrică de semiconductori de 17 miliarde de dolari. Potrivit zvonurilor, acesta ar putea fi Williamson County, statul american Texas, au declarat pentru Reuters surse din companie.

Oficialii Samsung au declarat pentru Reuters că vor continua procesul de due diligence în multiple locaţii, şi încă nu au luat o decizie.

Anterior, grupul sud-coreean anunţa că în noua uzină vor lucra aproximativ 1.800 de angajaţi şi vor fi produse cipuri logice avansate. Lucrările de construcţii ar urma să demareze în ianuarie, iar primele cipuri vor fi produse din 2024.

Chiar dacă nu s-a luat oficial o decizie, cele mai multe şanse le are suburbia Williamson County din Austin, Texas, datorită subvenţiilor oferite şi a surselor stabile de apă şi electricitate, susţin sursele. Samsung mai are o fabrică de semiconductori în Austin iar furtuna de la începutul anului a provocat companiei pagube evaluate între 254 – 339 milioane de dolari.

Noua unitate vine într-un moment în care industria auto globală este semnificativ afectată de deficitul de cipuri.

Principalii producători globali de cipuri pe bază de contact din lume sunt TSMC (cu o cotă de piaţă de 52,9%) şi Samsung (cu o cotă de piaţă de 17,3%), conform datelor TrendForce.

Luna trecută, Samsung anunţa că în următorii trei ani va investi 206 miliarde de dolari pentru a-şi extinde activitatea în domeniile produselor biofarmaceutice, inteligenţei artificiale, semiconductorilor şi roboticii, în era post-pandemie.

Investiţiile până în 2023 vor ajuta la întărirea poziţiei sale globale în industriile cheie, cum ar fi producerea de cipuri, şi vor permite companiei să caute oportunităţi de creştere în noi domenii, cum ar fi robotica şi următoarea generaţie de telecomunicaţii.

Sursa foto: Samsung

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.