San Francisco va cere dovada vaccinării pentru accesul în anumite locuri publice precum baruri, restaurante sau săli de sport

vaccin vaccinare Covid coronavirus sursa Pexels

San Francisco va deveni primul oraș in Statele Unite care va cere prezentarea unei dovezi de vaccinare împotriva Covid-19 pentu a avea acces în anumite locuri publice, fără posibilitatea de a prezenta un test negativ, a anunțat joi primăria marelui oraș californian, potrivit Le Figaro.

Barurile, restaurantele, cluburile de noapte, teatrele, alte locuri de divertisment, precum și sălile de sport sunt vizate de această măsură care va intra în vigoare în 20 august pentru clienți și în 13 octombrie pentru angajați. „De ce facem acest lucru? Pentru a proteja angajații, copiii, pe cei ce nu pot fi vaccinați”, a declarat primarul, London Breed, într-o conferință de presă. „Știm că, pentru ca orașul nostru să-și revină după pandemie și să prospere, trebuie să utilizăm cea mai bună metodă pentru a lupta cu Covid-19 și aceasta este vaccinul”, a afirmat ea. Copii sub 12 ani nu sunt vizați de această obligație.

În prezent, 77% din cei aproape 900.000 de locuitori din San Francisco au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid și 71% sunt complet vaccinați.

La începutul lui august, New Yorkul a devenit primul oraș american care a creat un pașaport vaccinal, care va fi lansat în 16 august. Acest dispozitiv, denumit «Key to NYC pass», „va cere vaccinarea salariaților și clienților restaurantelor în interior, în sălile de sport și în sălile de spectacole”, a explicat primarul democrat Bill de Blasio, care a precizat că este nevoie de cel puțin o doză din vaccin chiar dacă, spre deosebire de San Francisco, un test negativ va permite de asemenea accesul.

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *