Șase centre de colectare legume-fructe vor începe să fie construite în acest an

Redacția sept. 22, 2023 1 comentarii
rosii ardei mere legume fructe alimentara piata taraba agricultura fermieri pexels

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat că, în acest an, va începe construirea primelor şase centre de colectare legume-fructe, din totalul celor 15 care vor fi realizate în România. Social-democratul a adăugat că le-a prezentat, vineri, autorităţilor locale din judeţul Buzău un model tip de centru colectare legume fructe şi a făcut o deplasare pe terenpentru a vedea unde va fi amplasat acest centru. „Fiecare centru va avea 3.000 mp, patru benzi se sortare şi spaţiu cu temperatură controlată, pentru a prelua, sorta şi pregăti pentru valorificare producţiile fermierilor”, a mai explicat Barbu.

„Proiectul Centrelor de Colectare legume – fructe intră în linie dreaptă! Astăzi, am prezentat autorităţilor locale din judeţul Buzău un model tip de centru colectare legume fructe şi am fost în teren pentru a vedea unde va fi amplasat acest centru”, a scris Florin Barbu, vineri pe Facebook.

Ministrul Agriculturii a adăugat că în acest an va începe construirea primelor şase centre, din cele 15 câte vor realizate în România, prin Casa Unirea.

„Fiecare centru va avea 3.000 mp, patru benzi se sortare şi spaţiu cu temperatură controlată, pentru a prelua, sorta şi pregăti pentru valorificare producţiile fermierilor. Este o promisiune făcută legumicultorilor şi pomicultorilor români, pe care o onoram, pentru că scopul nostru comun este sa producem hrană românească, sănătoasă şi gustoasă!”, a completat Barbu.

 

sursa foto: Pexels

Comentarii

  1. Se mai introduce un intermediar costisitor in “lanțul” agricol… nu zic că nu ar fi extrem de util.. dar s- a făcut o analiză a costurilor, a prețului de cumpărare, așa fel încât să ne permitem luxul de a cumpăra legume și fructe românești???? Astfel încât toți participanții la acest “proces” să fie în câștig??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *