Scumpire cu 4 bani a carburanților la Petrom / Este prima majorare a prețurilor din luna mai

Statie Petrom 7

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a scumpit în această dimineață carburanții cu 4 bani pe litru. Este prima majorare de preț aplicată de Petrom în luna mai. 

La stațiile Petrom din Capitală, potrivit peco-online și Monitorul Prețurilor, un litru de benzină standard costă între 6,39 lei și 6,45 lei. Iar motorina standard are prețuri cuprinse între 6,44 și 6,47 lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, lângă București Mall, monitorizată de Economedia, afișează pe data de 12 mai 2023 un preț al benzinei standard de 6,44 lei pe litru, iar motorinei standard, costă 6,46 lei/litru.

Vinerea trecută, pe 5 mai, Petrom a ieftinit pentru a doua zi consecutiv benzina standard și motorina standard cu 9 bani pe litru. 

Stația Petrom Vitan, lângă București Mall, monitorizată de Economedia, a afișat pe data de 05 mai 2023 un preț al benzinei standard de 6,42 lei pe litru, la fel ca al motorinei standard, tot 6,42 lei/litru.

Apoi, la unele stații din Capitală, benzina s-a ieftinit cu 1 ban vineri după-amiază, și cu încă un 1 ban luni, 08 mai 2023. Astfel, benzina și motorina nu au mai avut același preț, iar diferența de doi bani s-a menținut și după scumpirea de astăzi.

În luna aprilie au avut loc mai multe modificări de preț ale carburanților. Până miercuri, 26 aprilie, a avut loc o serie de 5 ieftiniri care au durat aproape o săptămână, în urma cărora prețul benzinei a scăzut cu 30 de bani pe litru, iar cel al motorinei cu 42 de bani pe litru.

Apoi, au urmat două zile cu scumpiri, în care benzina a urcat cu 7 bani pe litru, iar prețul motorinei a fost majorat cu încă doi bani. Drept urmare, joi, 27 aprilie, la prânz diferența dintre benzină și motorină se redusese la 9 bani, adică motorina costa mai mult.

Iar sâmbătă 29 aprilie, această diferență a fost anulată de ieftinirea motorinei cu 9 bani pe litru. Asta după ce diferența de preț dintre motorină și benzină ajunsese în toamna anului trecut la 1,5 bani pe litru, motorina fiind carburantul cu prețul mai mai mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *