Secretar de stat, pe șantierul Autostrăzii București Sud : lotul de 10 kilometri până la Autostrada Soarelui se deschide la sfârșitul lunii iulie

Autostrada A 0 Nod rutier Autostrada Soarelui

Legătura dintre Autostrada București Sud și Autostrada Soarelui ar putea fi deschisă la sfârșitul lunii iulie, a anunțat marți, 21 mai, pe șantierul A0 de la Glina, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu. Este un segment de 10 kilometri între Popești-Leordeni (DN 4) și A 2 -Autostrada Soarelui care face parte din primul lot al A0, acum la peste 90 % execuție. Termenul inițial de execuție pentru lotul Glina-Vidra (17 km.) era toamna 2023. Deschiderea celor 10 km. va permite circulația pe 33 de kilometri între Bragadiru (DN 6) și Constanța (Ovidiu/Agigea) pe Autostradă completă, aproape 250 de kilometri după cum Economedia a explicat aici. Legătura între Autostrada Soarelui și Autostrada Bucureștiului va elimina blocajele de la descărcarea A 2 în centura București (tronson nemodernizat, cu o singură bandă/sens) și cozile la intrarea pe A 2 din Centură.

Secretarul de stat Scrioșteanu anunță ca Alsim Alarko (Turcia) a început lucările de asfaltare pe nodul rutier A0-A2 (zona Glina) și a remediat problemele cu placa de suprabetonare de pe una dintre bretele.

,,Este ultima zonă în care mai este de turnat (n.r așternut) asfalt pe acest lot, se lucrează cu mai multe finisoare la pasajul principal peste Autostrada A 2. Secțiunea de placă de suprabetonare care a fost cu problemă de neconformitate identificată a fost remediată. Activitatea este mai bună față de acum o săptămână și jumătate când am fost ultima dată. După ce se aștern straturile de asfalt urmează să se monteze și rosturile de dilatare. Pentru că mobilizarea a mai crescut cred că este posibil ca la sfârșitul lunii iulie să circulăm pe acest lot de 10 kilometri și pe nodul rutier A 0-A2 fără restricții“.

Notă : Sublinierea aparține Economedia

Imagini recente cu nodul rutier A 0-A2 au fost publicate pe Canalul YouTube Construim România :

Promisiunea Ministerului Transporturilor din 2022 pentru 2023, dar amânată pentru 2024 a fost legătura completă între Pitești, București și Constanța pe Autostradă completă. Rămâne de văzut dacă Ozaltin, UMB și Aktor vor termina în decembrie 2024, la termenul asumat/promis loturile 1 și 4 pe Drumul Expres Craiova -Pitești respectiv lotul 3 A 0 Sud pentru a permite circulația pe drum de mare viteză fără întrerupere de la Craiova la Constanța.

 

Comentarii

  1. Și se va aglomera Bragadiru..se muta încărcarea/descărcarea dintre vechea și nouă centura fix in Bragadiru și așa sufocat ..

    • Da aveți dreptate doar ca logica inițială fusese ca în scurt timp sa se conecteze autostrăzile și traficul sa nu crească în localități care au infrastructura mai slabă decât a Capitalei. Asa e mereu la noi din păcate. Dar Grecii au tras o teapa majora în acest caz. Sper sa fie eliminați pe viitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *