Secretar de stat: Schimburile comerciale dintre România și Emiratele Arabe Unite au ajuns la 500 milioane de dolari, în creștere cu peste 62%

Emiratele Arabe Unite pixabay.com

Secretarul de stat din Ministerul Economiei, Mihai Macaveiu, transmite că schimburile comerciale dintre România şi Emiratele Arabe Unite au crescut cu peste 62%, la 500 milioane de dolari, potrivit unui comunicat de presă.

„Am spus-o şi o repet: trebuie ca ţara noastră să se transforme dintr-un exportator de materie primă, într-un hub de produse care să aducă valoare adăugată pe piaţa internă. Pentru asta, avem nevoie de investiţii în multe domenii, dar sunt sigur că România poate redeveni competitivă. Asta, dacă ţinem cont de multiplele materii prime care se regăsesc în ţara noastră şi care pot fi valorificate în lanţuri de producţie care pot aduce atât bani bugetului de stat dar, mai ales, bunăstare în comunităţile unde urmează să fie dezvoltate. Mai mult, având în vedere creşterea schimburilor economice dintre cele două ţări, de peste 62%, la mai bine de 500 de milioane de dolari, este clar că astfel de întâlniri, între reprezentanţi ai celor două guverne sunt esenţiale”, a declarat Mihai Macaveiu, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Secretarul de stat a participat la World Government Summit, organizat în Dubai, alături de reprezentanţi ai mai multor ministere dar şi de şeful Cancelariei Prim-ministrului. Oficialii români au avut şi întâlniri bilaterale cu reprezentanţii Guvernului din Emiratele Arabe Unite, discuţiile vizând posibilităţile de investiţii în România, fie pe obiective deja funcţionale, fie pentru dezvoltarea unor noi capabilităţi de producţie.

România a devenit una dintre ţările europene cu care Emiratele Arabe Unite au cele mai multe schimburi comerciale, iar cifra exporturilor de mărfuri româneşti se ridică la peste 400 de milioane de euro, informează ministerul de resort.

La World Government Summit 2023 au participat reprezentanţi din peste 150 de ţări.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *