Secretariatul General al Guvernului dă 800.000 de euro pe construcția unui portal web „e-consultare.gov.ro” care să le prezinte cetățenilor progresele anuale din administrație

computer

Secretariatul General al Guvernului a scos la licitație în SICAP un contract cu o valoare de 4 milioane lei pentru achiziționarea de echipamente necesare dezvoltării unui portal web denumit web „e-consultare.gov.ro” care să funcționeze ca un ghișeu unic la nivel guvernamental pentru cetățeni „cu privire la oportunitățile de participare și ca instrument de monitorizare și evaluare a progreselor anuale”.

Vor fi achiziționate servere, servicii de implementare și de back-up, sisteme de operare și de securitate și tot ce mai e nevoie pentru ca acest portal să fie funcțional în 6 luni.

Portalul, odată finalizat, ar trebui, potrivit SGG să asigure accesibilitate, eficiență și democrație, adică să asigure participarea cetățeanului în actual decizional, părerea lui urmând să fie direct solicitată pe subiectele de interes iar aceste opinii urmând să ajungă rapid la decidenți.

În prezent, Secretariatul General al Guvernului asigură publicarea în consultare publică a unor proiecte legislative la secțiunea Transparență Decizională – Consultare publică/Consultare proiecte. Opiniile cetățenilor nu au, într-adevăr, loc pentru apariție aici.

Finanțarea este asigurată din PNRR, Ținta 407, ofertele se deschid în 9 iunie, departajarea lor urmând a se face prin preț, perioada de garanție și suport acordate și experiența echipei de proiect.

Secretariatul General al Guvernului (SGG) se organizează și funcționează ca instituție publică cu personalitate juridică în subordinea prim-ministrului, având rolul de a asigura derularea operațiunilor tehnice și de strategie aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice și tehnice ale activității Guvernului, ale prim-ministrului, precum și reprezentarea Guvernului și a prim-ministrului în fața instanțelor judecătorești.

Secretariatul General al Guvernului asigură, prin aparatul propriu, continuitatea derulării operațiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, constituind elementul de legătură și de stabilitate a guvernării. Secretariatul General al Guvernului asigură și coordonează realizarea activităților în cadrul raporturilor constituționale dintre Guvern și Parlament.

Foto: Pexels

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *